Azért mert gazdagok a szüleim, mért gondolja azt mindenki, hogy a seggem alá raknak mindent és magamtól semmit nem értem volna el?
Szerint ez csak azért van , mert nagyon sok az írígy ember és nem tudnak csak a más bajával foglalkozni .
Nem kérkedés miatt mondom ,de szüleimnek több 100 millió forintuk van , és nincs olyan , hogy kérek 10 milliót és adnak.
Emlékszem még régen mikor kissebb voltam és zsebpénzt kértem azt kérdezték , hogy az olsztálytársaim mennyit kapnak és nekem is úgy járt.
Nekem nincs 100 millióm , de jobban élek mint az átlag , van salyát házam , kocsim , meg minden összesen kb. 32millió értékben és mindenki azt mondja köszönjem a szüleimnek , és rohadtul idegesít , hogy így lenéznek.
én nem azt mondom hogy minden a segged alá van téve, mert azért ha azt a két nyelvet tényleg tudod, akkor azt megtanultad, tudást meg nem lehet pénzért venni. de például vehettél magántanártól órákat és úgy sokkal könnyebb volt. én is vennék angolórákat, és németórákat is, de nincs rá pénzem, és a szüleimnek se, ezért marad az hogy az internetről keresgélek teszteket, hanganyagokat (azok közül is csak azt ami ingyenes, mert a kenyér fontosabb)
na ez egy példa, hogy miért mondják hogy a segged alá van téve (minden)
nemtudom hány éves vagy, de szerintem még fiatal vagy, talán 25 éves. szerintem nem sok magyar ember van akinek a 20-as éveiben már 32 milliós vagyonuk van, és rengetegnek sose lesz ennyi.
szüleim 42 és 43 évesek, az összes vagyonuk házzal kocsival együtt kb 5-6 millió forint. ebből a kocsi értéke kb 0 ft mert az egy 28 éves tragacs, aminek már annyi baja van hogy szenvedés vele az élet (pl már 4x lyukadt ki a kipufogó dob, múltkor vmi elromlott az aksinál, és annyira lemerült hogy este kb 4-5 km volt amíg hazaértünk, de azt semmi világítással, nem sorolom tovább, de nem lehet egy ép alkatrészt megemlíteni)
én megértelek téged is, mert nem tudod hogy milyen egy szegény, vagy egy átlagos ember élete, és azért hiszed azt hogy amid van az a te érdemed, mert azt hiszed hogy az életben minden olyan egyszerű.
nem azt mondom hogy szegényedj el, Isten ments, legyél mindig gazdag, de azért azt tudjad hogy van egy más világ is. egy olyan világ ahol nem az a gond hogy mondjuk milyen legyen a 2., vagy a 3. autóm, hanem az hogy, miből vegyem meg a jövő heti buszbérletemet, vagy hol vegyem a kenyeret hol olcsóbb?!
minden jót
Legalább egy helyesírási szótárt kérj a szüleidtől, az tényleg nem kerül sokba.
Bebeeee, a mi házunk drágább volt egyébként.....:)))))))
Mindannyian indulunk valahonnan, valaki hátrébb kezd valaki előrébb. Van aki megszakadhat, akkor sem kerül előbbre, van akinek minden sikerül szinte automatikusan. De általában a legtöbben saját szerencsénk kovácsai vagyunk.
Talán egy kicsit túlzás amit mondok, lehet le is köpködtök érte, de szerintem mindenki annyit keres, amennyit érdemel. Mert ha kevesebbet fizetnek neki, akkor találjon jobbat.
Mondom ezt 40 évesen, nem túl rózsás anyagi helyzetben. :)
De dolgozom rajta. Volt amikor jobban ment a szekér, és egy kis szerencsével majd megint jobban fog menni.
És átlagos családból szármozom.
Én nem minösítelek, mert nem ismerlek. Ám ismerek egy rakás gazdag gyereket, akik velem egyidösek, azonos suliba jártunk. Állandóan az ment, hogy fél év után már elunták a Mercit, és BMW-re váltottak. Majd Porschéra. A kocsikulcs valahogy mindig jól látható helyre került, 700 dolláros napszemüveg nélkül a budira sem mehettek. Több közös ismerösünk is volt, többször megfordultam velük egy társaságban, de valahogy mindig átnéztek rajtam, amikor szembementünk egymással.
De volt egy srác a gazdagok között. Az apjának több cége volt, köztük egy tévétársaságot is alapított. Gyerekeinek több emeletes házat vett, amikor egyetemre mentek. Egyszer sikerült vele egy asztalnál ülnöm egy kávé erejéig, és mégis, amikor 10 év távlatából szembejött velem az utcán, kikapta kezeit a zsebéböl, és elöre köszönt! A srác apja már meghalt, és elvileg bármit megengedhetne magának, de ö még mindig olyan egyszerü ruhákban jár, mint bármelyikünk, és egy nagyon szerény terepjárót használ. Volt egy gyönyörü Volvojuk, 10 évig használta az apja. Csak halála után adták el.
Én csak azt mondom, hogy így is lehet csinálni. Nem kell külön kaszthoz tartozni, ha szerencsés vagy. Mint a példámban is, maradj ilyen EMBER, és hidd el, Téged is tisztelni fognak, nem pedig szurkálni.
Figyelj én nem irigykedek rád.
Mi sokkal kevesebb pénzt keresünk,viszont tellik a gyereknek korrepetítorra.
Szerintem azért néznek le,mert már megbocsáss,akinek ennyire pocsék a helyesírása,az kiütközik a mondatszerkesztésén,beszédstílusán.Egy bankban azért olyanok vannak "összeválogatva",akiknek van nagyon jó kommunikációs képessége is,a végzettségük mellé.Lehet "kilógsz" közülük.Viszont soha nem késő "tanulni".Pl szépirodalom olvasásával rengeteget fejleszthet magán az ember.
11:23 Ott a pont! A mai világ sajnos sok szempontból középkori szinten tart. Ilyen dolog a tanulás is. Biztos vagyok benne, hogy számtalan, nálad sokkalta jobb képességű fiatal van ebben az országban, akiknek majdhogynem elveszik a tehetsége, ugyanis a taníttatás pénzbe kerül, az pedig nem mindenhol van meg. Magyarul nem valószínű, hogy felnőttként ki tud törni a szegénységből. Te viszont mindent készen kaptál, sosem voltak anyagi gondjaid, amivel ráadásul még kérkedsz is. Hát csodálkozol-e, hogy lenéznek?
Másik dolog: sok egyetemet végzett diák nem kap a végzettségéhez méltó munkát. Érted, hosszú éveken át szüntelenül tanul, hogy legyen belőle valami, aztán kikerül a nagybetűs Életbe, és rájön, hogy sajnos nem ilyen rózsás a helyzet, anyagi gondokkal küzd, míg nagynehezen nem kaparint meg egy jobbfajta állást. Az átlagos végzettségű emberekről meg már ne is beszéljünk. Tudod, milyen szar érzés, amikor hiába dolgozol, egyszerűen nem jutsz előre, örülsz hogy eltarthatod a családod, míg mások (pl te) szó szerint készen kapnak mindent, csak azért, mert a szülei ki tudja, honnan hatalmas vagyonra tettek szert? Ez a baj az országgal egyébként. Az egyik legégetőbb probléma, amit csak a nemzeti szocializmus tudna felszámolni. Na de off, off.
Egyébként szüleid mivel foglalkoznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!