Egy kis cigány gyerekek adtam egy 200-ast mert kérte. Baj volt?
HealAndHeal!
Igen, a te pénzed: viszont ha megszokja, hogy munka nélkül is lehet pénzhez jutni, akkor az lesz neki a természetes. Az pedig már baj, mert nem akar dolgozni, a segély nem elég az igényeikre, ezért majd egyéb könnyű pénzkereseti forrás után néznek. Aztán ebből jön a bűnözés, a prostitúció, a kéregetés és egyebek.
Én se akarom hogy kisgyerekek éhezzenek, de örömmel venném, ha az állam okosan használná fel a befizetetett "szociális hozzájárulás"-t a szociális védőhálón keresztül, nem mondjuk trafikba hordanák a drága szülők.
Félreértés ne essék, én is dohányzom, nem a cigarettával van a gond, hanem azzal hogy elfolyik a pénzünk a fenébe.
Pedig fizetünk be bőven, nálunk például a 6, átlagosan nettó 95e forintot kereső alkalmazottunk után 145 ezer forintot. Én azt szívesebben adnám nekik, mert bizony 12 órás műszakokat nyomnak végig, nem valami pernahajdernek, akinek a napi fő tevékenysége az "utszán" kempingszéken ülve szotyolázás...
Szóval ingyenes, alanyi jogon járó gyermekétkeztetés lehetne, de égig érő nagyságú kp-ban kifizetett segély nem. Ez az egyik alapvető elem, amit keresni fogok a következő választáson a pártok programjaiban is például, mert nagyon tele a hócipőm.
(Még tudnám folytatni, de nem akarok senkit untatni. :P )
Ezért is írtam hogy a legjobb módszer ha ételt adsz a kezébe.
Gyermekétkeztetéssel teljesen egyetértek.Tökéletes ötlet,ilyen ötleteket kéne megvalósítani.
Csak a fedezetét is elő kell ám ásni - azt pedig máshonnan kell elvenni, mert nincs olyan átlagember ebben az országban aki még ennél is hajlandó lenne többet fizetni.
Szóval van az éremnek másik oldala is, amivel pedig számolni kell(ene).
Igen, a sumákolás... De csak az első pár embert kellene lelőni, akikről 100%-ig bebizonyosodik, hogy elvettek a köz tulajdonából, utána javulna az arány. Oké, ez persze túlzás, de a normál börtönbüntetést megszorozni kettővel is elég lehetne - meg vagyonelkobzás, biztos ami biztos.
Nem akarunk mi pártot alapítani? :P
ott kezdődne a rendrakás, hogy akkor kapnának segélyt, ha nem ellenek állandóan pulyákat 17-18 éves koruktól kezdve!
felvilágosító órákat tartani a szociális, kulturális normákról, szexuális védekezésről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!