Hogy lehetnek ilyenek a gyerekek? Hol tanulják ezt? (Lent)
Nekem a 6 éves gyerekem valamelyik nap azt mondta, hogy olyan gonosz vagyok, mint a szovjet hatalom.
Fogalmam sincs honnan vette..
Egyébként ne vedd a szívedre, biztos hallotta valakitől és azt szajkózza, valószínűleg nem is tudja mit jelent, sőt biztos nem tudja. Arra haragudj aki mondta neki. (Orosz vagy? Szépen fogalmazol és a magyar helyisírásod is rendben, gratulálnok)
Egyébként meg a gyerekek mindig is gonoszak voltak egymáshoz. Az óvodában folynak a legdurvább verekedések, kiközösítések, csúfolódások. Régebben is így volt, most is.
Próbálom,de mostmár mindenhonnan ez az utálat folyik,főleg a múlt miatt,bár nem a Szovjetek voltak a legkegyetlenebbek!!!
Remélem egyszer megváltoznak ezek a dolgok,szokások!:/
(köszönöm,de mivel a magyar volt a másodki nyelvem 4 évesen,elég jól tudom,főleg,hogy itt élek magyarországon kiskorom óta) :))
Borzasztó nagy tévedés. A gyerekek nem szörnyetegek, hanem tükrök. Pontosan (még őszintén!) adják vissza a környezetükből ért hatásokat. Ha a haverod öccse ezt mondta, bármennyire tagadják, biztos lehetsz benne, hogy otthon sokszor hallotta. Alapdolog, hogy a kisgyerek a családjától tanul eleinte (honnan máshonnan kapna információt tömegével). A különbség annyi, hogy a kisgyerek pontosan utánoz, a felnőtt pedig már rafinált és az érdekeinek megfelelően fogalmaz (ha kell elhallgatja a véleményét). Feltehetően nem a haverod véleményét tükrözte az öccse, mert akkor nem hívna oda (ez önként vállalt dolog). De hogy a családjáét, az biztos. A legjobban akkor jársz, ha nem veszel tudomást róla.
Nem szabad elfelejteni, hogy a tudat, főleg a társadalmi tudat hosszútávú. 23 éve még megszállóként voltak jelen szovjet csapatok (45 éven át). Közvetlenül utána komoly politikai előnyt jelentett szidni őket. Ez nem múlik el nyomtalanul. Mára a politika is rájött, hogy nagy hibát követett el, tehát a dolog kezd változni. De még évtizedekig visszatérő jelenség lesz a "szidalmazás". Sok buta ember nem tudja megkülönböztetni a rossz vezetőt a népétől. (nem tudom megállni, tudom, hogy ez tudat alatti, ezért csak csendben jegyzem meg: a szovjetek nem nagyjából az oroszok. Jó, ha a fele. A többi lett, litván, ukrán, kazah, grúz, stb., akik nagyjából ugyanúgy élték meg a szovjetséget, mint mi. Csak jól felfogott érdekből - néhányan felvilágosultságból - nem mondják. Kényes kérdésekben nagyon fontos a pontos fogalmazás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!