Hogy lehetnek ilyenek a gyerekek? Hol tanulják ezt? (Lent)
Egyébként én ezt az orosz ellenességet nem vettem még észre. Nyilván a saját bőrödön mást tapasztalsz és érzékenyebben érint a téma.
Sokkal rosszabbul járnál ha zsidó vagy cigány lennél. Mi magyarok sajnos tényleg sokszor nagyon rasszisták vagyunk.
Kérdező, én értem, amit mondasz. Én még életemben orosz emberrel nem találkoztam, de a családi legendáriumból tudod hány orosz-ellenes történetet hallottam már? Nemi erőszak és fizikai bántalmazás. Ez az alapja az összes történetnek, amit az orosz katonák követtek el a családtagjaim ellen a kommunizmus alatt. (nemzetszocializmus)
Ezt szívtam be magamba gyerekkorom óta és ha meghallom, hogy oroez, már rossz érzés fog el, pedig a személyem ellen nem követett el senii, semmit.
A kisgyerekek egyetlenegy dolgot csinálnak: utánozzák a felnőtteket. A haverod öccse azt hallotta egy általa tisztelt felnőttől, talán a szüleitől vagy a nagyszüleitől, hogy azok utálják az oroszokat (mivel éltek a szocializmus idején). Ő azt sem tudja, miről van szó, egyszerűen megjegyezte ezt a mondást, és most, hogy szóba kerültek az oroszok, elsütötte.
Figyeld csak meg, hogy a gyerekek így működnek. Átveszik a szüleik, óvónénik, tanítónénik szófordulatait, gesztusait, eltanulnak tőlük dolgokat. És sajnos nem mindig csak jó dolgokat. A felnőtteknek fokozottan ügyelniük kéne arra, hogy mit mondanak vagy tesznek, ha gyerek van a közelben. Mert a gyerekek nagyon hajlamosak eltanulni dolgokat. Ami jó mindaddig, amíg ez a dolog a késsel-villával evés, az egyedül öltözködés, a vécé használata vagy más jó és fontos dolog. De a felnőttektől nem mindig csak jó példát lehet látni, sajnos.
Szóval az ilyenekért nem a gyerek a hibás. Ő még túl kicsi ahhoz, hogy hibás legyen.
Én így magyarként nem vettem észre, hogy sokan utálnák az oroszokat, vagy legalább is nem emlegetik..
Én kedvelem az őket, főleg a nyelvet, és ha ezt valakinek mondom, csak meglepődök.. ennyi.
Egyébként, az én nővérem, aki 17 éves, olyanokat szokott kijelenteni, hogy sokszor a fejemet fogom.
Példa: Van egy ember, aki híres, de ő nem tudja ki az, csak hallotta a nevét, meg hogy sokat utálják, erre ő is kijelenti, hogy utálja. Ilyenkor kérdezem, tudja-e, mit csinál az az ember, de egy "Nem tudom, de sokan utálják, szóval én is" mondattal le zárja...
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!