Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Komolyan megérdemeltem, hogy...

Komolyan megérdemeltem, hogy megalázzanak?

Figyelt kérdés

Fiatal lány vagyok. Pár napja ülök suli után a tömött buszon hátul.Várjuk,hogy a busz elinduljon.Szinte minden ülésen fiatal középiskolások terpeszkednek 17-18év körüli fiúk-lányok.

Felszáll a buszra egy 80 évnél idősebbnek tűnő,görnyedt hátú,botos néni aki alig tudott vánszorogni.

Elér a busz hátuljába, persze senki nem áll fel,mikor elhalad mellettem rögtön felpattanok és átadom a helyem.A néni mosolyog,megköszöni,leül,pontosabban inkább esik.Tényleg nagyon elesett szegény.

Erre hirtelen egy középkorú nő aki nem messze ácsorog elkezd velem üvöltözni,hogy mekkora egy s.emét,gonosz,vagyok,mert egy kismama is van a buszon,miért nem neki adtam át a helyem.Aki kiderült tényleg ott volt,de nem is láttam,mert háttal állt.Persze ő is megfordult és lenézően nézett engem,hogy ő ezt már megszokta. Aztán ott szidtak,hordtak le engem a középkorú nővel,meg,hogy egy idős miért ér többet és,hogy milyenek ezek a mai fiatalok.A többi üldögélő fiatal srác lány szerint érdekesebb volt ez a jelenet,mert abbahagyták az okos telefonálást és inkább röhögve figyelték a jelenetet,az szórakoztatóbb volt.Persze a várandós nőnek senki nem adta át a helyét. Én meg mivel mindenki körülöttem engem nézett és rajtam röhögött előrementem inkább,mert majdnem elsírtam magam annyira rosszul esett és ledöbbentem.Azóta is ezen kattog az agyam.

Komolyan ilyen világba élünk? Ha én is önző mód viselkedtem volna senki se alázott volna meg.Ha most visszamehetnék kikérném már magamnak ,de akkor teljes ledöbbentem.

2013. okt. 1. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Tanulság: ne add át a helyed senkinek!

Amúgy a középkorú k.-t lerugdostam volna a buszról a helyedben.

2013. okt. 1. 16:35
 2/9 anonim válasza:
73%
Nem értem miért csinálnak gondot a terhes nők. Persze ha már a végén jár akkor álltalában ő szokta kérni hogy valaki adja át a helyét. de egy idős néni más. én is neki adnám a helyem. és persze te meg nem is láttad a kismamát. ne kattogj ezen. jól cselekedtél. sajnos ilyen világot élünk.
2013. okt. 1. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Ráadásul kabátban sokszor nem is lehet észrevenni, ha terhes valaki. Pedig én ha kell, mindig átadom a helyem.

Egyszer egy terhes nő állt neki ordibálni velem, hogy miért nem adom át neki a helyem. Őszintén szólva alapból kövér volt a csaj, és ha nem mondja, hogy terhes, fel sem tűnik.

2013. okt. 1. 16:43
 4/9 anonim válasza:
69%
Sajnálom, hogy nem vágták úgy fel a nyelved, mint pl nekem. Én biztosan szívélyesen elnézést kértem volna a kismamától és közöltem volna vele, hogy te azt hitted hogy csak súlyproblémái vannak.
2013. okt. 1. 16:44
 5/9 anonim ***** válasza:

A középkorú hölgy szégyelte(vagy szégyelhette volna) magát, mert ő miért nem adta át annak a kismamának a helyet, mert ő látta, míg te nem.

Neki kellen példát mutatni.

Egyszer egy néni fennhangon, nem rámnézve nekem is beszólt.

Nem adtam át a helyem neki.

Mint a villamoson sok más ember sem.persze arról nem szólt a vama, hogy 2 hónappal előtte volt térdműtétem, amivel nem voltam túl stabil.

Mikor felálltam, ránéztem, és azt mondtam

" Ön nem tudhatta, hogy a lábam sérült, emiatt nem tudok állni, ezért adatm át a helyem, mellette lehetnék kismama is, ami nem vagyok, de ezt ön nem tudhatja. könnyű ítélkezni.

Rajtam kívül a villamoson van még x másik ember, akinek semmi baja, miér én érdemeltem meg ezt a stílust, ami nemhogy idős emberhez, hanem nőhöz nem illő"

Kinyílt az ajtó, én meg pityeregve elbicegtem.

Annyra szégyeltem magam, hogy én a sérült lábammal tényleg taln át kellett volna adjam a helyem, és nem ctan igazságos a nénivel.

2013. okt. 1. 16:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Komolyan ilyen világot élünk...

Sajnos.

Én egyszer a Sparban nézelődtem a zöldségespultnál, de a sárgarépa árát sehol sem találtam kiírva. Mire megkérdeztem már az egyik eladót, hogy mondja meg, mert nincs kiírva. A fazon odasétált, és kihalászott a paradicsomok közül valami kis táblát, majd közölte velem, hogy "tán nem kéne leszedegetni". Mert amúgy nyilván én dobálom szana széjjel azokat a szarokat, aztán megkérdezem tőle, aki egy f...asz, csak azért mert nincs jobb dolgom. Szóval az emberről alapból feltételezik, hogy gonosz. Én sem értem.

2013. okt. 1. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

Jaj a középkorú unatkozó, hízásnak induló, anyósnak készülő nagyszájú beképzelt ripacsok a legrosszabbak!! Mindenhova odatúrják az orrukat!!

Az, hogy nem volt jogos, az egyértelmű. És nem az a kérdés, hogy a terhes nő vagy az öregasszony a rászorulóbb, hanem a röhögő fiúk. Én őket is berángattam volna a buliba...

2013. okt. 1. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

Jajj mert az a terhes Úristen Királynő aki feltehetőleg a világegyetem, az univerzum legértékesebb kölykék, csodáját, és kincsét hordja a belében az aztán kib...szottul nem bír két lábon megállni... Amikor teherbe esett annyira megb...szták hogy már állni sem tud? Akkor mi a f .sznak neki kölyök? Miszisz Drágaságot is, meg a középkorú nőt is lerugdostam volna a buszról... Szegény néni aki meg már átélte a háborúkat, háborúk közepén szült gyerekeket azt meg hagyjad állni mert nehogy már Terhes Királynő ne üljön le a g1cis p1csájára....

Jézuuusom de felidegesített.

Kérdező, nem foglalkozz vele, akik röhögtek, azoknak kb. olyan anyjuk lehet mint a Terhes Hercegnő. Sz .rd le, nagyon helyesen cselekedtél.

2013. okt. 2. 17:24
 9/9 anonim ***** válasza:

# 1/8 :DDDDD

a kérdezőnek annyit, hogy maximálisan udvarias voltál,nem kell foglalkozni a dologgal

Egy széked volt azt átadtad és kész és a jóindulat megvolt benned ez a lényeg

Adja át más is a székét és akkor nincs gond, te megtetted a magad jócselekedetét, csak ezzel foglalkozz

2013. okt. 2. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!