Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem tudom a matekoooot. Mit...

Nem tudom a matekoooot. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés

Mar altalanos iskola 6. osztalyatol szenvedek a matekkal, mindig kegyelem kettessel mentem at. Mondjuk altalanosban szar tanarom volt azt hozzatennem. Kozepiskolaban kilencedik felevkor megbuktam, elkezdtem tanarhoz jarni es ev vegere felhozott harmasra, csak az a baj, hogy ha nem latok mintat a feladatra akkor nem tudom megcsinalni. A tanarnal mennek a feladatok de suliban mar nem. Vagyis van amelyik igen de nem mindegyik. Most fogom megirni az ev elejit mert hianyoztam de nem tudom megcsinalni. Itt ulok felette mar vagy egy oraja de egyszeruen nem ertem. Pedig a tanarnal meg tudtam csinalni most meg akarhogy nezem nem is emlekszem ilyenekre. Mit tegyek? :( Ha egyes lesz tuti kinyir a tanarom.

16/L

2013. szept. 29. 15:38
 1/9 A kérdező kommentje:
Az uj anyag amit vettunk az megy, de kotelezo megirnom az evelejit.
2013. szept. 29. 15:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy diszkalkuliás vagy.
2013. szept. 29. 15:46
 3/9 synapse11 ***** válasza:

Nincs mese, a matek tipikusan olyan tantárgy, amit gyakorolni KELL. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!

A legjobb, ha az órán vett anyagot még aznap begyakorlod, nézel rá feladatokat otthon könyvből, vagy internetről, és rászánsz X órát. Ha nem megy, vagy valamit nem értesz, szerintem nyugodtan ráírhatsz egyik ismerősödre, és megkérheted, hogy magyarázza el.

Nekem is úgy ment csak a matek, hogy rászántam az időt, beültem a könyvtárba, és folyamatosan oldottam meg a példákat. Csak így tudtam 2 jegyet is javítani belőle (igaz, ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy nagyszerű tanárom volt, aki tudott minket motiválni).

2013. szept. 29. 15:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Velem egy jó tanár foglalkozik heti egyszer 2 órát meg itthon is belenézek de egyedül nem értem. Nekem nagyon sokszor el kell magyarázni, hogy nagyjából felfogjam de dolgozat után rögtön el is felejtem. Ha olyan bigyóm lenne akkor szerintem sehogy sem tudtam volna elérni a hármas szintet. Tavaly még sírtam is a füzet felett.
2013. szept. 29. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Az egyszer 2 óra, meg "belenézés" kevés. Valószínűleg az alapokkal kellene teljesen újrakezdeni, rengeteg gyakorlással. Sajnos ezen máshogyan, mint sok-sok óra feladatmegoldással nem lehet javítani. Ehhez sokszor az is hozzátartozik, hogy az első fél órában az ember úgy érzi, soha nem fogja tudni megoldani, 10 különböző ábrát rajzol, 5x téved el, aztán elkezd valami fényféle látszani az alagút végén. Hidd el, ez a legjobbakkal is így van. Egyébként youtube-on is vannak oktatóvideók több nyelven, ahol példákat csinálnak meg, elméletet magyaráznak, stb.

Ja és mozogj :) Múltkor olvastam, hogy összefüggést találtak az egyensúlyérzék és a matek között. Egy próbát mindenképpen megér :D

2013. szept. 29. 16:12
 6/9 A kérdező kommentje:
De en megertem, csak elfelejtem.
2013. szept. 29. 16:53
 7/9 synapse11 ***** válasza:
Azért, mert nem ismételsz. Mindig, ha vesztek egy új anyagot, utána ismételd az előző órai anyagot is magadban. Csak így fog rögzülni.
2013. szept. 29. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:

a középiskolai matek nem a világ vége, bármennyire is úgy tűnik. A probléma ott kezdődik, hogy mindenkinek másként rögzül. Van akinek színes ábrák kellenek, van akinek az már túl bonyolítás és az egyszerű definíciókat érti jobban. nekem volt egy tanárom, aki mindig kiemelte egy egy feladat megoldása során azokat a kulcs fontosságú lépéseket, amiken ha túl van az ember, akkor már majdnem kész. Mint pl. "Ez az első dolgod, ha meglátod a feladatot, addig mást nem csinálsz" meg ilyen szövegei voltak. Így aki nem látta át logikailag, az is meg tudta csinálni egy idő után rutinból. Mintha receptkönyvből olvasná.

Nekem úgy sikerült a bonyolult részeket megértenem, hogy már előkerültek a színes filcek. És így is maradt meg hosszú távon. Amikor végig gondoltam a feladatot már színek jutottak az eszembe.

2013. szept. 29. 17:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Az ötödikes tananyagtól kezdve kellene átvenned és begyakorolnod mindent. Túl későn kérdezel, mert ha a nyár elején vetődött volna fel benned, akkor még megoldható lett volna, hogy mostanra nagyjából képben legyél. Így viszont már nem sok esélyed van, egy éjszaka alatt nem lehet 4-5 évet bepótolni.
2013. szept. 29. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!