Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha észrevennél valamit amit...

Ha észrevennél valamit amit elhagytak, mit tennél?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy nem tudod kié lehet.

1.Felvennéd,és leadnád valahol?

2.Vagy felvennéd és megtartanád?

3.Elvennéd és próbálnád kideríteni kié?

4.Ott hagynád.

Melyiket tennéd valószínűleg?

2013. szept. 25. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudom kié és érdekel akkor már az enyém. Ha nem érdekel akkor ott marad, majd más elviszi.
2013. szept. 25. 14:49
 2/5 yuda ***** válasza:

Attól függ. Múltkor találtam busz ülésen egy csomag bontatlan rágót. Kizárt, hogy valaki elmenne a talált tárgyak osztályára egy rágóért és keresné, úgyhogy elhasználtam.

Okmányokat leadnék.

Volt eset pl. találtam egy, még 3 napig érvényes BKV bérletet. Le akartam adni. Mondta az ügyintéző, hogy mire kiértesítik az ileltőt, az két hét is lehet. Fogtam magam, úgyis ráérek, kivittem helyszínre, ott volt a címe is.

Lényeg, hogy azonosítható dolgot leadnék...telefon, ilyesmik. Felhívnám az illető ismerőseit és szólnék nekik.

2013. szept. 25. 15:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól függ. Mobiltelefont adtam már le, amit a metrón találtam.

Egy utcán talált aranykarkötőt megtartottam, mert esélytelennek találtam volna, hogy megtaláljam az eredeti gazdáját. Még egy komplett táskát találtam egy irodaházban, azt a portán kinyitás nélkül leadtam.

2013. szept. 25. 22:17
 4/5 zabmester ***** válasza:

Nem mindegy, hogy mi az. Három eshetőség van:

1. Nem túl értékes, nehezen beazonosítható tárgy: pl. múltkor egy játszótér melletti parkolóban találtam egy vászon bevásárlószatyrot, tudjátok, amit azonos anyagú tasakba tesznek, valami poénos mintával. Na, az ilyesmit felveszem a földről és valami jól látható helyre teszem, hátha megtalálja a gazdája, de nyilván nem ugrik a Dunába az elvesztése miatt, ha esetleg valami kevésbé jószándékú ember előbb megtalálja, és elviszi.

2. Értékesebb tárgy, amit jó eséllyel keres is a gazdája, és be is azonosítható: pl. pénztárca iratokkal, telefon, stb. Ezeket igyekszem visszajuttatni a gazdájának, nem hagyom az utcán. Iratot rendőrségre, bankkártyát szintén, vagy az adott bankhoz viszem be, vagy ha egy egész pénztárca, akkor egyben úgy ahogy van, megy be a rendőrségre. Telefon szintén. Esetleg FB-ra kiírom, hogy mit találtam, hátha jelentkezik a gazdája, és akkor megírom neki, hogy melyik rendőrségen keresse. Meg elvileg van talált tárgyak osztálya is, ha jól tudom, ezek a rendőrségről oda szoktak kerülni.

3. Készpénz, iratok nélkül. Ezzel nem tudok mit csinálni, nem igazán lehet kideríteni, hogy kié volt. Nem vagyok álszent, ha látok az utcán egy ötezrest mondjuk, akkor azt bizony felveszem és elteszem. Persze ha látom, hogy valaki épp elejti és nem veszi észre, akkor szólok neki, odaadom, de ha egy üres utcán a lábam elé kerül a pénz, akkor azt úgy tekintem, hogy az enyém.

2013. szept. 26. 00:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Valóban igaz,hogy az értéktől is függ.

Én pl. könyvvel jártam úgy,hogy a tulajdonost ismertem,és amint tudtam visszaadtam neki.

Már sállal is előfordult,de az nem tudtam kié.

2013. szept. 26. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!