Szerintetek a magyar emberek nyitottak, vagy beszűkültek?
A bevett dolgokhoz ragaszkodik a magyar, még akkor is, ha az hibás vagy csak szimplán szuboptimális.
Ld. bevándorlás, külföldi tőke, IMF-hitel, EU-vélekedés, és minden, ami a nemzetek közötti kollaborációra épül: a kormány és a komplett (szélső)jobboldal hathatós segítségével az a közvélekedés kezd kialakulni, hogy minden, ami nem 100% Magyar (nagy M-mel), az rossz. Ez nettó hülyeség, de ha valaki ezt megemlíti az abban a minutumban antimagyar nemzetgyűlölő, mert az említett kampányoló pártok a populáris politikán kívül máshoz nem értenek, ahhoz viszont nagyon.
Ha a politikát félretesszük akkor is az újtól idegenkedőnek nevezném a magyarokat a saját példámból kiindulva: mielőtt bekerültem egy nemzetközi diákszervezetbe én is azt hittem, hogy minden román, szlovák, francia, stb. utál minket, miközben örülhetünk, ha tudnak az országról a "Budápeszt"-en kívül akármit is és ugyanúgy állnak hozzánk, mint a lettekhez meg a jamaicaiakhoz. Az, hogy utána mit kezdünk ezzel csak rajtunk múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!