Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szóltok az Alföldi-ellenes...

Mit szóltok az Alföldi-ellenes (naná gárdista) tüntetéshez?

Figyelt kérdés

én kaptam vagy 5 meghívót, hogy "Roberta" ellen így meg úgy, meg hogy állítólag ismét tönkreteszi a magyarságot szal a szokásos hülyeségek, de valaki értelmesen is meg tudja mondani, mi a gond?

Ugye Havas elég jól megfogalmazta a másik irányzatot a vélemények közül, nevezetesen, hogy bíz igen gáz látni a mai magyar valóságot, természetes, h sokaknak keserű a dolog.

Most ez tehát a probléma vagy a megszokott "Robertázás" a gond?

2013. aug. 28. 19:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%
Az a probléma szerintem hogy az emberek tele vannak feszültséggel. Ha ehhez még ráadásul visszafogott agystruktúrával is rendelkeznek, akkor örülnek, ha valamit könnyen azonosítani tudnak ellenségként. És itt megtalálnak mindent, ami szemük-szájuk ingere. Csúnya magyargyalázás, hagyománytiprás, másság, nyitottság, alternatív látásmód, estébé. És akkor jól érzik magukat, mert nő bennük a közösségi érzés, ha minél több olyan dolgot találnak, amit klasszul lehet kollektíve utálni.
2013. aug. 28. 21:27
 2/19 mustafa33 ***** válasza:
66%

Miért? Szerinted csak a hagyományos gondolkozású magyart szabad utálni? Az ilyen nyálas homunkuluszt nem?

Ha ő utálhat minket, hagyd meg nekük is az utálat jogát.

2013. aug. 29. 00:14
 3/19 A kérdező kommentje:

első, jól összefoglaltad a dolgokat :)

hát igen... nekem is nagy bajom egyébként h bárhonnan próbálnám nézni a dolgokat, észérveket sose látok, ellenben a fogyatékosság szembeötlő jeleit igen ....

amit meg második írt, arra annyi h eleve itt az is kérdés h már aki számára ez magyargyalázás ... mert ez egy a sok értelmezés közül, és csak mert a legerőszakosabb, nem biztos, hogy a leghelytállóbb is.

elgondolkodtatóak ám nagyon a már említett Havas vagy Sváby vagy D T Kriszta elmélkedései a jelenségről :( sok igazság van benne, és nem tudom, a tüntetni vágyók ezekhez úgy mégis kb mit is szólnak .. ????

2013. aug. 29. 05:58
 4/19 mustafa33 ***** válasza:
53%
Nekem nem (csak) az a bajom vele, hogy magyargyalázó, soha sem bírtam a Robikát. Azzal sincs bajom, hogy aművészetet saját felfogása szerint interpretálja, elvégre ez a művészet lényege, máskép csak mesterség. De amit az Istvánal csinált, azt nem kellett volna. Hogy István milyen volt a valóságban, az egy dolog és senki sem tudja biztosan, valakinek ilyen a hypotézise valakinek olyan. Történelmi vitának van helye. De sz. István mára egy nemzet nagyja, egy nemzet hőse és szimbólikus alakja, egy ország alapítója. Ezt deheroizálni éppen az ő ünnepén ami egyúttal állami ünnep, az nem való. Ez az amire nemzetárulást lehet ráfogni. Igaz, enyire átferdíteni egy művet amelyiknek élnek a szerzői az meg a szerzői jogk megcsúfolása. Egy rockopera amelynek a dalait mindenki ismeri, így kicsasvarva, hogy egy pár taktus sem üll ott ahol várnánk ez egyenesen felségsértés és Robika határtalan önteltségének bizonyítéka.
2013. aug. 29. 19:10
 5/19 anonim ***** válasza:
67%

A műve szar volt, és provokatív. Ezért tüntetnek. Nyilván, akinek nem tetszik Alföldi munkássága az náci, fasiszta, antiszemita, gyűlöletkeltő, és valószínűleg még SS tiszt is.

Nem értem miért nem emelheti fel az ember a hangját valami ellen, ami indulatokat kelt, és lejárat egy csoportot. Azért, mert alföldi meleg, és zsidó, már nem lehet rá csúnyát mondani? Minden művésznek vannak kedvelői, és ellenzői, alföldinek ez már lehet, hogy átcsapott egy ilyen 30-70%os arányba, de nem értem, honnan ez a hátszél, hogy amit ő csinál, az sérthetetlen.

2013. aug. 29. 21:22
 6/19 anonim ***** válasza:
49%
Bayer Zsolt elég jó összefoglaló levelet írt, hogy miért nem kellett volna ezt. Bár tudjuk, ő is fasiszta antiszemita gyilkos, de azért érdemes elolvasni. Egyvalamit kihagyott, amivel én kiegészíteném, mint zenész ; a rockoperák világában fontos a zenei megközelítés. Itt Alföldi szépen kiválogatta a haverjait, nagy részüknek fingjuk nem volt a zenéről, úgyhogy a témán és a célzásokon kívül a zenei része is egy rakás szar. Gimnazista zenetanulók sokkal igényesebb munkát raknak össze, mint most, de gondolom ebbe sem szabad belekötni, mert akkor én is gárdistának fogok számítani :)
2013. aug. 29. 21:24
 7/19 A kérdező kommentje:

na oké, mindez rendben, elfogadom, de számos egyéb aspektusról nem esett szó.

a magyargyalázással én magam nem értek egyet, de rendben, biztos van aki azt véli felfedezni benne, ám tőle is megkérdezném, hogy tehát a realitás visszásságai helyett jobb lenne valami "mindenkinek tetsző", ám merőben képmutató előadás.

Én se szeretem Robikát, ha már ezt is írta valaki, de azért sok mindenben igazat is adok neki.

A sokadik dolog pedig, hogy a szokásos módon, ismét egy agresszív kisebbségnek nagy ám a hangja csak, mert a facebookos szervezkedő oldalon éppen olvasom egy 50 körüli de igen elvetemült (amolyan büszke formaruhás szervezője a mai tüntetésnek ahogy kivettem) asszonyságtól, hogy panaszkodik, és nem érti, miért csak 187-en akarnak elmenni, hiszen ő legalábbis egyértelműnek veszi, hogy mindenki fel van háborodva és mindenkinek össze kéne fogni Robika ellen.

Na ez azért megint érdekes momentum ... Nem tudom, mára mekkora létszámra nőttek, de tegnap még annak örültek, hogy valami "nemzeti érzelmű motorosok" is csatlakoznak majd, és így akkor többen lesznek.

Háááááááát most mit is mondjak erre? finoman szólva kétes ez a nemtetszés akkor. vagy?

2013. aug. 30. 08:56
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem érdekel a tüntetés... Marhaság.

Másrészt Alföldinem akkora zseni, amekkorának hiszi magát, ez a konkrét rendezése meg sz.r volt...

Szerintem marha nagyot akart, és nagyon sz.r lett... de ez csak egy vélemény, bizonyára van, akinek ez a fajta művészet tetszik... nekem nem...

2013. aug. 30. 09:45
 9/19 A kérdező kommentje:

jó hát erre azt mondanám h van olyan vélemény is mely szerint kifejezetten nem is akart ő semmi nagyot alkotni, hanem egyfajta visszavágásnak szánta (nem véletlenül figurázott ki számos alakot és jelenséget)

hát ez is egy a sok közül ... biztos van még ezer meglátás

2013. aug. 30. 10:32
 10/19 A kérdező kommentje:

figy, ez most szúrta ki csak a szemem:

"ami indulatokat kelt, és lejárat egy csoportot. "

-- ezt hogy érted? mely csoportot járatta le szted? csak mert hirtelen ez így még nem vetődött fel (úgy tudom)

2013. aug. 30. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!