Hogyan beszéljem le a férjem arról, hogy gárdista legyen?
Ne akard lebeszélni róla - légy büszke rá. A puszta létével is másoknak segít. Ha ők nem lennének, hamarabb következne el az a világ, amelyben a kislányotoknak nemcsak cipője, ennivalója sem lenne - és (különösen a vidéki) magyar ember már az utcára sem léphetne ki.
Kérlek, próbálj mélyebb összefüggéseket megérteni. A férjednek pedig biztosan lesz munkája, ha nem következnek el azok az idők, amelyeket a Gárda távol szeretne tartani.
Kemény.
Nekem a testvéreim nácik kissé.Félig németek vagyunk , és a német águnkról rokonunk volt egy nagyon híres náci ember a német történelemben (nem Hitler).
Persze ők mérhetetlenül büszkék hogy rokonai az illetőnek és hogy német származásúak.Nem kürtölik világgá hogy milyen nézeteket vallanak , és nem borotválják kopaszra meg nem öltözködnek másként.Sőt diplomát végzett sikeres az egyik testvérem a másik is most jár főiskolára.
Megváltoztatni nem lehet őket.Egyedül az idegesítő hogy néha "untermenscheznek" mindenkit.
Hogyha a család kárára megy a gárda akkor igenis beszélje le!
Mi fontosabb , a gyerek vagy a gárda?Egyértelműen a gyerek a fontosabb és a család.Legyen már fontossági sorrendje.
Juttasd az eszébe hogy mi lesz a gyerekkel , veletek ha nem megy el dolgozni.
A gárdába akadhat más, aki beálljon helyette. Olyan, akinek nem okoz terhet, vagy nem ekkorát. De a gyerekedről nincsen más, aki gondoskodjon rajtatok kívül (kivéve, ha úgy gondolja, hogy ez az állam dolga, de akkör ööö... mintha némi kognitív inkoherencia lenne a levesben, vagy talán a férjed nem ítéli el az üzemszerűen segélyre ácsingózókat...?).
Tök függetlenül attól, hogy helyesli-e valaki a gárda tevékenységét, vagy nem.
Félelmetes egyébként a szituáció, amit leírsz, még félelmetesebb, ahogyan az emberek reagáltak rá, a válaszok még hagyján, de a százalékok mindent visznek.
Mivel most nem általánosságban beszélünk, hanem a férjedről, nem szívesen írom le ezeket, mert bántó lesz.
De ironikusnak tartom, hogy a jobbikosok verik legjobban a mellüket azért, mert a cigányok többsége nem dolgozik, erre itt a férjed, akinek családja van, és szintén nem hajlandó dolgozni, inkább elmegy gárdistának, aminek lássuk be őszintén, sok értelme nincsen. Most komolyan, mit csinálnak ők? Javult azóta a helyzet, amióta vannak gárdisták? Nem. Javult a közbiztonság az erősen cigány lakta településeken? Nem. Ők sem jobbak...
És a család az első, mondom ezt úgy, hogy én liberális beállítottságú vagyok. Ha valaki gyereket vállal, akkor az az első, hogy neki megteremtse a szükséges feltételeket. Nem a gárdista mellény, meg a tagdíj... Nem tudom, megoldódott-e a helyzetetek. Mivel a Jobbik is meglehetősen család-centrikus párt, így talán megkérhetnél egy helyi jobbikos képviselőt, hogy beszélgessen el vele erről. Elvileg nekik melléd kéne állniuk ebben a helyzetben.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!