Hogyan tudom megkülönböztetni a zsidót a magyartól?
A kérdés jogos, csak kissé hülye aki ilyesmit kérdez.
Egy vicces történettel válaszolok:
Egy arab televízió küldöttsége érkezik a Magyar Televízió óbudai gyártóbázisára, ahol egy népes MTVA fogadóbizottság várja őket.
Megérkezik a busz, először az arabok biztonysági emberei szállnakli, majd rémülten ordítanak a delegációjuk vezetőjének:
- Főnök! Árulás történt! Zsidó fogságba kerültünk!
Kapcsold be valamelyik kincstári tv-adót és a kérdésedre máris láthatod a választ!
"A zsido-az zsido. A cigany az meg cigany (ah! vagy "ujmagyar" ?! ) a neger meg neger, es ezzel SEMMI rosszat nem mondtam."
Szerintem te itt összekeversz dolgokat. Könnyű egy "négert" vagy "cigányt" a bőrszíne alapján megkülönböztetni. De hogyan különböztetsz meg egy togóit egy nigériaitól? És főleg minek? A kérdésben nincs kifejtve, miért kellene egyáltalán megkülönböztetni a zsidót a magyartól. Szerintem természetes, hogy egy bármilyen nemzetiségű vagy vallású valakiben, aki nincs teljes híján a történelmi ismereteknek, rossz érzést kelt egy ilyen kérdés.
Azért az ember szereti tudni ki kicsoda. Aká pozitív előítéletek miatt is.
Előző, nem tőled kérdezte Besenyő Evetke, hogy:
☺ - Apuuu, ha Dániában dánok laknak és Hollandiában hollandok, akkor Nigériában kik laknak? ☻
"Na, hat ember, te egy szellemi nulla vagy, hatvannyolc fokos szogben ferden athuzva"
-hahaha, sőt! bruhahaha :
de viccesen mutatkozol be te koma!
- az anyád kezdetű a 8-asra adott korrekt és kifinomult parafrázis volt. Most mivel kezdjem, ki a szellemi nulla? Hát Te, 24-eske.
Az 1-es választ adott. Minden további fölösleges és kártékony. Nektek köszönhetjük, hogy a világban telezokogják a hivatásos rettegők, hogy itt bizony milyen embertelen körülmények vannak. Majd jól bejön a "felszabadító sereg",mint anno a "dicsőséges szovjet hadsereg" és nézhettek, mint Rozi a moziban.
"Azért az ember szereti tudni ki kicsoda. Aká pozitív előítéletek miatt is."
Az, hogy ki kicsoda, az az egyéntől függ, nem pedig az etnikumtól, amihez tartozik.
Jó, akkor legyen Nigéria és Niger ;) így jobb? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!