Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szemetelnek az emberek?...

Miért szemetelnek az emberek? És mégis ki szemetel?

Figyelt kérdés

Mert ugye mindenki azzal van, hogy jajj védjük a környezetet, meg milyen undorítóan néz ki egy mocskos szemetes utca, de ha tényleg mindenki úgy viselkedne, ahogy beszél, nem lenne szemét az utcán, de mégis van... Most akkor ki szemetel és miért?

Ja és lehet hogy sokan azért, mert lusták elmenni a szemetesig, de azt nem vágom, hogy pl. a buszmegállóban a szemetes mellett ácsorgó fazon miért a betonra dobja a cigijét, amikor pont ugyanannyira kéne kinyújtania a kezét ahhoz is, hogy a kukába dobja... :S Sokaszor láttam már ilyet.

2009. okt. 29. 10:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Én így is viselkedek, nem szemetelek. :D

4-5 éves lehettem, mikor a kis barátnőmre rákiabáltam, mert eldobott egy nyalókás papírt. Sőt, bárki a közelemben el akarja dobni a szemetét, inkább elrakom zsebre.

Persze volt, hogy idegenre szóltam, jól leteremtett, hogy mit képzelek magamról... Pfff...

20/N

2009. okt. 29. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Milyen jó, hogy nem dohányzom, így amiatt nem kell aggódnom, ha nincs hol elnyomni - sokan erre fogják, tényleg van, ahol nincs lehetőség, ott a cigi esetében mondjuk aláírom félig, ha valaki nem bírja ki -, a többi szeméttel én pl. azt csinálom, hogy ha nincs kuka, elrakom zsebbe vagy táskába addig, amíg találok egy szemetest - na, pl. égő cigit nem lehet zsebre vágni, ezért az még éppen a közterületfenntartók felelőssége.

No, de nem mindenki csinálja így, de van olyan, hogy tele a szemetes, és nagy a szél, és lefújja a tetejét, vagy volt már olyan szél, hogy a szelektív gyűjtőt felborította, de láttam már olyant - ezt mondjuk büntetném -, hogy a szelektívben kukáztak.

2009. okt. 29. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt ezt megszokták sokan.De a szeméttartókból is kevés van.Egyszerűbb eldobni,mint zsebre rakni.A cigit pedig lebobhatok a földre,eltaposod a tüzet,és akkor beteheted a zsebedbe is,nem kell otthagyni a földön.
2009. okt. 29. 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:
96%
Amíg valamit nem büntetnek kőkeményen, addig nem is fogják figyelembe venni. Ha minden egyes szemetelőt megbüntetnének, akkor nem lenne szemetelés. Ám mivel a szemetelő tudja, hogy következményektől nemigen kell tartania, így inkább eldobja a szemetet ahol van, ahelyett, hogy megkeresné a kukát(ami mellesleg ki tudja hol van, olyan ritkán vannak).
2009. okt. 29. 11:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Nyáron 2 hónapig Japánban voltam, képzeljétek, Tokióban még annyi szemetes sincs közterületen, mint itthon, mégis tiszták az utcák és senki nem szemetel. Mindenki zsebre tudja rakni a szemetet és otthon eldobni, és senki nem hal bele. Úgyhogy talán nem kéne arra fogni, hogy nincs elég szemetes. Engem úgy neveltek, hogy ne dobáljam el mert bunkóság, de ma már olyanokat látok, hogy a kb 2 éves gyerektől az anyja elveszi a cukor papírt és a szeme láttára dobja el az utcán, vagy mondja neki hogy dobja le a földre! Tényleg büntetni kéne a szemetelőket, az duplán hasznos lenne, mert plusz bevételi forrás és tisztább lenne a környezet is!
2009. okt. 29. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem lévő két hozzászólóval. Büntetni kéne szigorúan a szemetelést. Nekem sohasem jut eszembe, hogy bármit is eldobjak az utcán, de sajnos azt látom, hogy nagyon sokaknak ez teljesen természetes. Jólöltözött emberektől is látom, hogy abszolút nyugalommal dobja el a csokipapírt, vagy a csikket a földre, amikor öt méterre ott a szemetes. Le tudnám törni a kezüket :)
2009. okt. 29. 13:46
 7/7 anonim válasza:
volt olyan a rendőr orra elött dobta el a cigisdobozt és levegőnek nézte a rendőr sem büntetett semmi volt olyan is amikor az osztálytársammal mentem haza és ő gondolt egyet és eldobott egy chipses zacskót én szoltam neki próbált menekülni elkaptam szó szerint felnyalattam vele és a kukáig kisértem (ha veletek is ez van nyugodtan szóljatok rá nem bűncselekmény)
2017. dec. 19. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!