Hiszek a világbékében. Ez nagyon nagy marhaság?
Szerintem az emberi természet megakadályozza a világbékét, sajnos. Eleve ha mindenki szeret mindenkit, és minden tökéletes, egy idő után megunjuk. Az emberek akaratlanul is konfliktust, bajt keresnek, hiszen ez izgalmat ad, amire szükségünk van rövid életünk során.
Nem tudom, helyes-e az, amit írtam, én is gyűlölöm a háborúkat, de belátom, hogy az emberekben megvan az agresszió, az állatiasság. Minden élőlény a saját túléléséért küzd, ez nem csupán emberi sajátosság, mi még inkább kontrolláljuk magunkat, mint az állatok. Azt hiszem ezt tényleg csak elfogadni lehet, világbéke nem létezhet.
Hallottál olyasmiről, hogy a háború egy szükséges rossz ? Senki se szereti a háborút, főleg akkor nem, amikor ő maga és a családja is szenvedő alanyai... de mi lenne, ha nem lenne háború ? Pár év alatt megsokszorozódna az emberiség - de a termőföld ugyanakkora marad.
Vagyis amíg több az éhes száj, mint az étel - addig háború lesz.
Sokan nem tudják kontrollálni magukat; itt bukik el sokszor az emberiség, hogy felsőbbrendűnek hisszük magunkat. Hány és hány ember van, aki állati szinten van, jó sokan éppen hogy csak kicsivel többek, mint az állatok. Sosem fogjuk teljesen kontrollálni magunkat, de szerintem így a jó. Egy teljesen irányított világban az emberek csupán mozgó bábok lennének, akik nem hozhatnának saját döntéseket.
Tökéletes jövőt szeretnél, értem, hogy miért, de ez a jövő lehet többet ártana, mint használna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!