Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A vásárban nem kötelesek adni...

A vásárban nem kötelesek adni számlát az eladott termékről?

Figyelt kérdés
a múlthónapban vettem a vásárban egy bikinit nem adtak róla blokot felszólítottam az eladót és ő azt mondta nem köteles adni róla igaz ez? Természetesen a bikininek nagyon rossz minősége volt egy használat után tönkrement használhatatlanná vált. Vissza vittem a mai napi vásárban. De előtte vásároltam és akkor sem adtak blokot. A válasz az volt hogy nem válalnak rá garanciát holott az előző vásárban azt mondta h minőségi termék és garanciát ad rá, a személyiségi jogaimat megsértette sértő provokáló módon reagált

2013. aug. 14. 09:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok olyan bizakodó, mármint ha nem adtak számlát,akkor hogy fizetted ki..

Tehát nem tudom mi a jobb,ha azt mondod,tudsz egy árusról,aki nem ad számlát és akkor próbavásárlást ad, vagy megmondod,hogy számla (és így áfa) nélkül vettél valamit egy embertől..

hmm?

2013. aug. 14. 10:06
 12/17 A kérdező kommentje:
Sajnos ilyen világban élünk hogy a kisebbséget többe nézik mint a magyar embert. Akárki akármit mond a kisebbségnek több lehetősége van mint nekünk vegyük számba pl a segélyezést is. vagy akár a többletpontszámot az iskolába való jelentkezéskor. SZégyen..
2013. aug. 14. 10:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Van a számla, van a blokk (vásárlási bizonylat) Számlát nem köteles adni, a blokkot igen! Reklamációhoz az is elég. A számlaigényed jelezni kell előre mikor fizetsz. Ugye adóvisszatérítés blabla ahhoz az kell pl ha céged van, leírhatod a benzint, ruhát ilyenek. Pl a kutakon ott kérdezik h kell e számla. Mondod nem. Ok, akkor bem, de a blokkot adják. Ha azt se kaptál az baj.
2013. aug. 14. 10:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Semmit sem kaptam , igen van cégünk leszoktuk írni adóban a ruhákat... És mikor előtte jeleztem és utána is a pénzt már nem adta vissza (vásárláskor) erőszakos volt. nagyon..
2013. aug. 14. 10:19
 15/17 anonim ***** válasza:

Az érem egyik oldala, hogy szeretnénk baromi jól járni...kevés pénzért sokat..aztán, amikor kiderül, hogy ez nem működik, akkor felháborodunk.

Ahogy a 10-es írta, ha akarták volna, rég felszámolták volna ezt a vásári nemadokszámlát...

mijen érdekes.. mindenki a jogaival van nagyhirtelen elfoglalva..nekem nincsenek jogaim,ezért nem is vásárolok cigány kereskedőtől..nem is panaszkodom.

2013. aug. 15. 05:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, nyugtát kötelező adni, számlát csak kérésre. De a nyugta a minimum.
2013. aug. 15. 11:44
 17/17 A kérdező kommentje:
negatív vélemények nem érdekelnek csak kizárólag hasznos információk.
2013. aug. 15. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!