Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megoldani, hogy...

Hogyan tudnám megoldani, hogy ne kötődjek a kollégáimhoz?

Figyelt kérdés
Már annyit szívtam miatta, hogy a kollégáimat fontosnak érzem, figyelek rájuk, segítek neki....pld megdumáljuk az éltetüket, ha betegek intézem a személyszeti ügyeiket, találkozunk, ha hallok vmit,amiből bajuk lehet, szólok...de visszafele ez nem működik...már többször koppantam így...több munkahellyel, több emberrel....volt, hogy nem dolgoztam pár hónapot egy baleset miatt és egy hogy vagy kérdést sem kaptam közben, csak ment a mószerolás, hogy biztos lógok csak....nemsokrá új munkahelyem lesz és rettegek, hogy mi lesz...volt egyszer, hogy kipróbáltam, hogy nem beszélek magamról,akkor meg azért rúgtak ki a csoportból..nagyon félek és nem tudom, hogy milyen legyek....én természetemből adódóan figyelmes vagyok, de kikészülök, ha bántanak..
2009. okt. 25. 08:01
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Ne haragudj , de az ilyen típusú embereket nem értem.

1. Van a fanatikus jótevő, aki vallásosságból vagy ezer más okból állandósan segít , és nem vár viszonzást

2. Van a jótevő, aki nem bírja ki hogy ne legyen minden lében két kanál, mindenről tudni akar , utána meg nem tetszik neki, hogy az emberek agyára megy és állandóan a háta mögött beszélnek.

Nem lehetne, hogy bemutatkozol, hogy "x, y vagyok, innen jöttem, ezt fogom csinálni- aztán elkezdesz dolgozni, mint a többiek? Gondolom, FELNŐTT ember vagy...

2009. okt. 25. 08:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Hogy mi lenne? Mint írtam, kivágtak, mint macskát szarni...ez lett.

Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy minden lében kanál vagyok. A közelébe sem vagyok ennek. De, gondolom, egy idióta vagyok, mert egy idióta az, aki szól a beteg munkatársának, ha pld határidőre kell beadnia egy belső álláspályázatot, amire hónapok óta vár. Igen, egy semmirekellő pofázógép vagyok.

2009. okt. 25. 08:21
 3/7 A kérdező kommentje:

A te kollégád se lennék. Meg a munkahelyeden sem dolgoznék.

Bementek, leültök és egy kukkot sem kezdek el szólni egymáshoz, csak dolgoztok,mint a zombik. Jó légkör. Aki megszólal vagy figyel a másikra, az meg a mindenlében kanál. Jó hely lehet. Vagy direkt rossz tanácsot adtál, hogy ilyen legyek?

2009. okt. 25. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a válasz: keress barátokat a magánéletedben! Bár az ember a munkahelyén tölti el ideje legnagyobb részét, nem szabad ott barátokat keresni, és kötődni. Tapasztalatból mondom, hogy a munkahelyi barátságok csak addig tartanak, ameddig közös a munkahely.

Lehet beszélgetni a munkahelyen, de tudni kell hol a határ a kitárulkozásban.

Ha amúgy vannak barátaid, akikkel ezt a szükségletedet ki tudod élni, nem fogod a kollégáidat "terhelni". Nekem is volt kolléganőm, akiről öt perccel a megismerkedésünk után már tudtam, hogy hogyan halt meg az anyja... és ez nekem túl sok információ volt hirtelen, nem is zártam azt a nőt a szívembe.

2009. okt. 25. 08:58
 5/7 anonim ***** válasza:

A munkahelyek legtöbbször egy gladiátorharchoz hasonlíthatóak, mindenki szeretné biztonságba érezni magát valamilyen szinten, de a képzeletbeli fejsze azért ott lebeg a fejük felett. Nem tudom, milyen szakmában dolgozol, de az olyan területeken jellemző különösen ez a kisstílűség, ahol mindenki (okkal, ok nélkül) maximálisan hozzáértőnek érezheti magát...

Aki túlzottan nyílt, segítőkész, azt éri csak el, hogy ettől a hozzáállásától a többiek kicsit megkönnyebbülve hátradőljenek, és szép komótosan bezárkózzanak. Ezzel úgy érzik, megtették a magukét a ügy érdekében, és innentől kevesebb álmatlan éjszakára számíthatnak...

2009. okt. 25. 09:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Vicces, azt írod,hogy ettől szabadulnál, majd mikor egy ember leírja a véleményét erről, akkor már rögtön büszke vagy erre a tulajdonságodra. off
2009. okt. 26. 17:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem, azt akarom, hogy ne kötődjek és ne azt, hogy kussolva, pofát befogva dolgozzam egész nap.

A beíró pedig ezt ajánlotta, hisz ő is ezt teszi, hisz felnőttek vagyunk és minden felnőtt így tesz a munkahelyén...magyarán...leszarja a másikat.

2009. okt. 27. 06:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!