Vannak a lakhelyeteken helyi legendák?
Elolvastam a Zengő legendáját, nagyon szép, megindító történet.
Itt még sokat találsz: [link]
Úgy akadtam erre az oldalra, hogy el akartam neked mesélni egyet én is, és szégyenszemre már nem emlékszem a történet részleteire... Táborban voltunk nyolcadik osztályos koromban, éppen kialakulóban volt a nagy szerelem. :) Az egyik tanár pedig elvitt minket lányokat egy helyre, de csak annak volt szabad jönni, aki úgy érezte, az általa érzett szerelem tiszta! Mentünk egy páran egy ún. Anna-árokhoz, vagy Anna-völgybe, vagy Anna-dombhoz, sajnos nem ugrik be... És ott elmesélt a tanár egy legendát, ami egy betyárról és az ő szerelméről szólt, Annáról. Annának mindig ott kellett várnia a betyárt azon a helyen. És a történetben van valami árulás, cselszövés, valahogy a pandúrok csőbe húzták a betyárt, sajnos ezt már nem tudom. De a lényeg, hogy az az asszony, aki utána leült arra a helyre, de a szerelme nem volt igaz és tiszta, az éjjel álmában megőszült és megőrült. Na, itt egy pár lány mégsem ült le a fűbe, de én bátran leültem, próbáltam átszellemülni, érezni Annát, meg a betyárt, ahogy megörülnek egymásnak - és aznap éjjel csodaszép álmom volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!