Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért lett ennyire szex...

Miért lett ennyire szex központú a világ?

Figyelt kérdés
Az oldalon is megfigyelhető a jelenség. Itt kb. 90% nem lát túl a szex témán. Ha valaki pedig valami rosszat mond róla az ember (pl.:ne szexeljen a gyerek 14 évesen, esetleg a szentségtörés számotokra, vagy valaki beírja, hogy nem szexel házasság előtt),KÖZELLENSÉGGÉ válik. Felvonultattok mindenféle pszichológus hadosztályt, ami még rá is kontrázik, valamint sulykolja az emberekbe, hogy szex nélkül kevesebbet érnek és """lelkileg sérülnek""". Ugyan ilyen a normális világ is, mint az oldalon. Nem szexelsz egész nap vagy még nem próbáltad közterületen, akkor maradinak neveznek. Ha nem "csajozik" az ember sokat tizenéves korában, szintén kinézik a társadalomból. Ha azt mondom, hogy én csak egy lánnyal szeretnék élni és házasságot kötni, tehát nem akarok a fél várossal szeretkezni, kiröhögtök, és ilyen BAROMSÁGOT írtok: "nem lesz tapasztalatod". Ugyanez van, ha valaki könnyűvérű, csak őt toljátok, hogy "tapasztalatszerzésről szól a fiatalkor". Okok?
2009. okt. 21. 06:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
61%

Azért, mert élvezetes. És mert mindenki ezt csinálja, kilógni meg nincs bátorságuk.

Egyszer feltettem itt egy kérdést: hogy ki az, akinek a rossz szex miatt szakadt meg a kapcsolata. Általában azt írják az emberek, hogy azért kell szexelni a másikkal minél előbb, nehogy az derüljön ki esküvő után, hogy nem illünk össze szexuálisan. Arra számítottam, hogy özönleni fognak a válaszok. És képzeld: nem. Összesen hárman írtak, a három válaszból is egyértelmű volt, hogy a párok tagjai az ágyon kívül sem voltak ey hullámhosszon. Szóval erre is rá lehetett volna jönni, még mielőtt lefeküdtek volna egymással, hogy "kipróbálják" egymást.

Namármost akik nem írtak, akok nyilván "összeillettek" szexuálisan. És ők vannak döntő többségben. (Vajon miért nem lep ez meg?) Akkor meg mi a fenének kipróbálni egymást?

Hát mi másért, mit az élvezetért. És aki ezt be meri vallani, még tisztelem is érte. Csak nem értek egyet.

A legtöbben viszont gondolkodás nélkül cselekszenek. A 15 éves pl azért szexel, mert már "eljött az ideje", valójában azonban csak azért, hogy ne lógjon ki az osztályban a többi csaj közül. És még csak rá se jön, mit miért csinál... Agyatlanok. Ha legalább azért szexelne, mert tovább már egy percig se bírja a másik testi közelsége nélkül!

Lehet, hogy ha kipróbáltam volna tíz férfit a házasságom előtt, most sokkal "tapasztaltabb" lennék testi téren. Mivel nem így tettem, és a férjem sem. Az esküvő után kezdtük el tanulni a szexet, azaz a mai tinikhez képest jó 10 évvel lemaradva. És tudod, mit? Mi ennek örülünk! Nem kell herpesz meg HPV miatt aggódnunk, ez egyszerűen nincs. Nincsenek exek, akikkel aggódva hasonlítjuk össze magunkat. Az ágyban tényleg csak mi ketten vagyunk, nem még a párunk összes előző partnere+az ő előző partnereik. Olyan tapasztalataink vannak így a szexről, amiket azok, akik ezt csak testi funkcióként és testi élvezetként kezelik, nem tapasztalhatnak meg már sohasem. És olyan erős kötődés, hogy nap mint nap ámulok rajta.

Semmit nem vesztettem azzal, hogy a férjem az első szexuális partnerem, és csak akkor kezdtem vele szeretkezni, MIUTÁN elköteleztem magam mellette. A férjemnek percre pontosan annyi tapasztalata van, mint nekem, mégis boldoggá tud tenni, ki tud elégíteni, és a szexuális életünket napról napra, szeretkezésről szeretkezásre egyre gazdagítjuk. Mi emellett köteleztük el magunkat, nem amellett, hogy ha nem működik, akkor elhagyom, és lesz másik. Van bátorságom ezt bevallani, pedig ezzel kilógok a többség közül. Na de árral szemben úszni sose volt könnyű, az embert mindig is kiröhögték.

Téáged is ki fognak röhögni. Nem kicsit: nagyon. A szemükben hülye leszel. Csak az a kérdés, hogy mások véleménye szerint fogod-e alakítani a saját életedet, hogy kiröhögnek-e vagy sem, vagy van bátorságod az elveid szerint élni.

2009. okt. 21. 07:27
 2/18 anonim ***** válasza:
60%

De miért kellene kilógni abból, ami jó ?

Sztem dehogy lett, mindig is ilyen volt, csak régebben nem beszéltek róla, ma pedig igen, de attól még létezett.

Na aztán a másik dolog, hogy nincs ebben semmi rossz, ki nem szereti a sexet?

Én egyetértek a minél nagyobb tapasztalatszerzéssel, hiszen aztán majd születbnek az olyan házassághoz, hogy egy hónap múlva máér adják is be a válást mert mégse jó ... úgyhogy sztem komoly kapcsolatot csakis akkro szabad, ha már a szexben sok mindent tapasztalt, és úgy érzi a párjában megtalálta azt, akit szexben is a legtökéletesebbnek tart, hiszen minden kapcsolat alapja a szex, ez pedig tagadhatatlan, vagyis álszentség lenne.

2009. okt. 21. 07:55
 3/18 anonim ***** válasza:
70%
Figyi, amit aírsz a 14 éves dologról, nézd, most én hiába mondom, hogy jujj de csúnya vagy fúj, nem szabad, na maximum kiröhögnek, és pontosan tudom, hogy mondjuk a 15 évesek döntő többsége teljesen rendszeres szexuális életet él. Na most hogy ez jó vagy sem, az másik kérdés, én nem látok benne rosszat, hiszen egy 15 éves már meglehetősen érett biológiailag, és ebben a korban még úgyis csak ez alényeg, még nem párválasztásról van szó, hanem örömszerzésről, azaz láthatjuk úgy, hogy mintha lazábban menne, és talán van is benne valami, na de ez nem azt jelenti, hogy igénytelenül és bárki bárkivel, csak egyszerűen szabadabban kezelik a témát, és ha józsi tetszik marinak, koránt sem csinálnak ebből olyan hatalmas kérdést, nem egyszer akár még az iskolában is képesek órák után (tapasztalat) .... úgyhogy csak lazult a téma, de létezni létezett ez mindig is
2009. okt. 21. 07:59
 4/18 anonim ***** válasza:
58%

heyheyhey, azért NAGYON FERDÍTESZ ÁM !!!!!!

"Ha azt mondom, hogy én csak egy lánnyal szeretnék élni és házasságot kötni, tehát nem akarok a fél várossal szeretkezni, kiröhögtök, és ilyen BAROMSÁGOT írtok: "nem lesz tapasztalatod"."

1, nem házasságról, hanem szexről, örömszerzésről, azaz biológiai vonzalomról van szó

2, ezt megtagadni magunktól nyilvánvalóan pszichés sérülést okoz, ismét kár tagadni

3, és nem baromság amit te annak nevezel, de gondolj már bele kérlek !!! akkro valóban úgy mész bele egy házasságba, hog ysemmi tapasztalatod!! és akkro csodálkozol, ha csak házasság után derül ki, hog ynem passzoltok egyáltalán, aztán vag ylesz egy baromi xar házasság vagy váltok szinte azonnal ? Ez jobb szerinted ? Akkro miért is nem jó tapasztalatokat szerezni, és már úgy menni egy házasságba?

Ne hari, de sztem te látod rosszul a dolgokat, nem is igazán értelek.

Pontosan tapasztalatszerzésről szól a fiatalkor, ha ezzel gondok vannak, nézz egy pszichológus után, mert ez így nincs rendben !!

2009. okt. 21. 08:04
 5/18 anonim ***** válasza:
53%

"Mi emellett köteleztük el magunkat, nem amellett, hogy ha nem működik, akkor elhagyom, és lesz másik. Van bátorságom ezt bevallani, pedig ezzel kilógok a többség közül. Na de árral szemben úszni sose volt könnyű, az embert mindig is kiröhögték.

Téáged is ki fognak röhögni. Nem kicsit: nagyon. A szemükben hülye leszel. Csak az a kérdés, hogy mások véleménye szerint fogod-e alakítani a saját életedet, hogy kiröhögnek-e vagy sem, vagy van bátorságod az elveid szerint élni."

csesszemeg, NE HÜLYÍTSD MÁR SZEGÉNY CSAJSZIT !!! még elhiszi, és csodálkozik miért érzi xarul magát, mert te is itt nyomod neki h márpedig a vágyainkat el kell nyomni és csak ez a helyes, aztán meg lehet h most is van kapásból 15 olyan srác aki nagyon tetszik neki, csak az ilyen szövegek miatt mint a tied, nem mer lépni ...

Az a gond, ezzel eleve beleerőlteted a gondolatot, hogy a szex az valami csúnya, rossz dolog.

2009. okt. 21. 08:07
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

A tinik nagyon befolyásolhatók.A vízcsapból is a szex fontossága meg dicsérete folyik.Még a pszihológus is erről papol,hogy milyen káros,ha elojtják a vágyaikat stb.A vélménye azért sem mérvadó,mert csak a beteg emberek mennek pszihológushoz,az egészségesek nem.És ők vannak többen.És nem is igaz,amit állít.Nekem a férjem volt az első.5 évig éltünk a legnagyobb egyetrétésbne,amikor súlyos beteg lett,és egy év múlva meghalt.Természetesen ebben az évben nem élhettünk nemi életet.Még 6 évig voltam özvegy,mire újra férjhez mentem.Nagyon sok lehetőségem lett volna szeretőt tartani,de soha nem éreztem ennek szükségét,és nem fojtottam el magamban semmiféle vágyakat,és nem lettem emiatt depressziós,vagy frusztrált sem.És a második házasságomban sem voltak szexuális problémáink,pedig nem próbáltuk ki egymást.

Ha igaz lenne a pszihológus állítása,akkor mi következne az elméletéből?

1/ Szűzen megy férjhez a lány,nincs tapasztalata,nem élte ki magát és a házasságkötés után derül ki,hogy nem illenek össze az ágyban.Mit tesz a nő: él tovább egy nem jó kapcsolatban vagy elválik.

2,/ A lány korán elveszti a szüzességét,tapasztalatokat szerz sok pasival,kiéli magát,kipróbálják egymást a házasságkötés előtt,és mindent OK-nak találnak.Az esküvő után jönnek rá,hogy jó ugyan az ágyban,de a hétköznapi életben semmi sem jó,és a kapcsolat elromlik. Mit tesz a Nő: marad a rossz kapcsolatban vagy elválik.

Mi a kettő közötti különbség?Szerintem semmi.Csak az a tanulság,hogy a házasságnak a szex csak velejárója,de nem az értelme.Sokkal fontosabb a szeretet,egymás megbecsülése,a hétköznapi gondok együttes megoldása.

2009. okt. 21. 08:15
 7/18 anonim ***** válasza:
41%
Érdemes elolvasni a Családi kapcsolatokban feltett kérdést,amit egy anya írt!
2009. okt. 21. 08:21
 8/18 anonim ***** válasza:
35%
Te pap vagy? Le akarod dumálni az emberektől még ezt a kis élvezetet is az életben. Vonjunk meg magunktól mindent ami jó és keseregjünk igaz? Vagy ennyire irigy vagy? Te biztos még soha nem szexeltél.
2009. okt. 21. 08:37
 9/18 anonim ***** válasza:
69%

Az a baj, hogy nagyon nagyon sokan végletekben gondolkodnak és ez az amit nem lenne szabad. Az élet minden területén az aranyközépútra kellene törekedni. Ez így van a szex terén is. Én is elítélem,hogy a 13-14 éves kis csitrik már több pasin vannak túl, mint én 20 évesen. Ez az egyik véglet, amikor már túl sok és túl korai a szex. A másik véglet, amit te írtál, hogyha vki a házasságig akar várni ezzel, az is egészségtelen. Nem kellene végletekbe esni...van egy egészséges határ és ezt kellene megtalálni... ha 17-18 évesen valakinek van egy szerelme, egy komoly kapcsolata, nyugodtan feküdjön le az illetővel. De ha ő úgy érzi, majd csak 20 évesen áll készen erre, akkor akkor teszi meg. Nem kell ezen annyit rágódni, egyszerűen tudni kell, hol van az aranyközépút...

(mellesleg nem akarok vitát kialakítani, de láttam olyan házasságot, ahol a pár várt az együttléttel az esküvőig... a lány sírva rohant az anyjához, hogy a férfi egy vadállat az ágyban, majd pár hónapon belül be is adta a válópert...hát, tényleg megérte :) )

2009. okt. 21. 08:59
 10/18 anonim ***** válasza:
56%

Én későn, 20 évesen kezdtem a szexet és a párom is teljesen kezdő volt. Hát mit mondjak, így tapasztalat hiányában a szex élvezete részemről egyenlő volt a nullával. 4 évig voltunk együtt, de megbántam, mert kár volt ennyi időt pazarolni olyasmire, ami nem működik. Képzeld, ha ez azután derül ki, hogy összeházasodtunk...

Több kapcsolat kellett utána hozzá, hogy lassan ráérezzek a szex élvezetének ízére, így is csak 30 éves korom körül sikerült. Hát erről ennyit.

2009. okt. 21. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!