Miért jók a koncertek?
Az élő zenének attól még mindig megvan a varázsa. Rendszeresen járok koncertekre és ezt soha nem adnám fel semmiért. :)
"Az énekes vagy banda úgy sem fog hozzád szólni vagy bármilyen kontaktusba lépni veled." Ezzel pedig saját tapasztalatok alapján vitatkoznék. :) De még ha nincs is valakinek ekkora szerencséje, szerintem akkor is megtiszteltetés élőben zenélni látni azokat a művészeket, akiket az ember tisztel, elismer.
Sőt, a társaság miatt is megéri, koncertek alkalmával rengeteg hasonló zenei beállítottságú emberrel lehet megismerkedni... Nekem személy szerint ezek a fő okok, amiért imádom a koncerteket.
Na és ott a tömeg is ,ami felerősíti ezt az egészet, vagy kisebb klub koncertek esetén a helyszín is ad egy alap hangulatot.Persze van akinek ez nem számít vagy esetleg zavarja,de van akinek ez tetszik.
Ez kb olyan,minthogy minek járnak az emberek foci meccsre.
Ez kb. olyan kérdés, hogy miért járnak az emberek focimeccsre (milliárdos bevételeket lehetővé téve - no nem nálunk). Pedig információs szempontból a tv sokkal jobb, sokkal többet láthatsz közelről.
Hát - mint írták - az eredeti, a hangulat semmilyen mesterséges technikával nem pótolható. Bár más témakörben sokan próbálkoznak eredménnyel, ezt csak azok veszik be, akiknek nincs összehasonlítási alapjuk.
Száraz tények:
Jó a tudat, hogy minden újrafelvétel meg korrekció nélkül is félelmetesen tökéletes, amit csinálnak.
A májnak nem árt, ha ők is nagyjából időarányosan keresik a pénzt, meg gondolom nem mókából hanyagolják a szegényedő tömegek a cd-vásárlást.
Extra:
Valami történik ott, a pillanatban, ami tényleg az ő "fokozott jelenlétük" körüli, talán tényleg transzcendentális esemény. És nem egy ratyi szeánsz, hanem egy rettenetes nagy koncert keretében, ami valljuk be, elég jó.
Élőben a legtöbb zenész máshogy játszik, mint stúdióban, máshogy is hangzik, meg nem olyan "steril".
Jó a társaság, lehet ismerkedni, haverkodni, szórakozni, együtt táncolni, stb.
Ezzel is támogatod az általad kedvelt zenészeket, hiszen keresnek a jegyeladásokon, míg a cd-kiadáson egyre kevesebbet, hiszen mindenki online hallgat zenét.
Na meg egyszerűen csak jó dolog élőben látni azokat, akiket otthon hallgatsz.
És azzal is vitatkoznék, hogy a banda nem fog kontaktusba lépni veled. Nagyobb együtteseknél ott van a csomó autogramkérő rajongó például. De kisebb nevű fellépőknél meg aztán pláne simán lehet interakcióba kerülni. Én pl. nagyon sokszor beszélgettem, söröztem már együtt általam kedvelt zenekarok tagjaival, olyan is akad, akivel kimondottan jó barátságba kerültem. Igaz, akikre én gondolok, azok underground zenészek, alapvetően rétegzene, a zenészek sem annyira megközelíthetetlenek, szóval akik gyakran járnak a koncertjeikre, azokkal előbb-utóbb úgyis összeismerkednek.
De hogy ismert neveket is mondjak, ne csak olyan zenekarokat, akiknek a koncertjein kb százfős közönség van, akkor már én szívesen elmennék egy Metallica koncertre is, pedig velük nyilván nem fogok együtt sörözni koncert után :D De attól még tök jó buli, egyszerűen teljesen más érzés, mint otthon hallgatni. De mondhattam volna akármelyik másik zenekart, Bikini koncertre is elmennék, mert őket is bírom, függetlenül attól, hogy nem állnék sorba aláírásért :)
De azért ha jártál volna valaha koncerten, akkor észrevetted volna, hogy a zenészek igenis kommunikálnak a közönséggel, még ha nem is személy szerint egy emberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!