Voltatok már a MüPában diákjeggyel? Kibírhatók a koncertek állva? Le lehet ülni ha marad üres hely? Mennyivel korábban érdemes odamenni, milyen gyorsan fogynak el a jegyek?
Sokszor voltam. Régen nagyon jól bírtam (Wagner-operákat álltam végig), most már kicsit fáradok, de végül is megéri. Sokan vannak, akik bírják.
Az állóhelyek mögötti padokra le lehet ülni, de onnan nem lehet látni.
Az üres helyekre csak kivételesen jófej jegyszedő hölgy mellett lehet leülni, de a szemfülesebb diákok az első félidőben kinézik, hogy hol vannak a földszinten üres helyek, és a szünetben, amikor nincs jegyellenőrzés, beülnek.
Hogy mennyire korán kell odamenni, az nagyon változó. Átlagos komolyzenei koncerten fél órával a kezdés előtt még bőven van jegy, de nagyon jó és ritkán erre járó előadóknál egy-két órával a diákjegyosztás előtt is gyűlik a diákközönség, és akkor előfordulhat, hogy elfogy.
Arra érdemes figyelni, hogy egy darabig csak ücsörögnek meg sétálgatnak az időben érkezettek, de ha egyvalaki beáll a diákjegyes ablak elé, rögtön mindenki követi, és pillanatok alatt hosszú lesz a sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!