Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Génmanipulációról mi a vélemén...

Génmanipulációról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
házifogalmazást kell írnom, két oldalt írtam eddig,de szeretnék más emberektől is véleményt kérni,segítsetek saját véleményekkel !!
2009. okt. 19. 16:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%

én azon az oldalon állok, akik azt mondják, nem kellene beleszólni a természet rendjébe és Istent játszani... megközelíthetnéd a fogalmazást a két szembenálló oldal bemutatásával.

A másik oldal az orvostudomány fejlődésével, betegségek ellenszereinek a feltalálásával érvel.

2009. okt. 19. 17:03
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
ha nem "játszanánk istent", akkor még valahol a fák tetején lennénk és szarral dobálnánk egymást.
2009. okt. 19. 17:16
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Írd azt, hogy addig semmi baj nincs a génmanipulációval, amíg vissza nem kacsint a babfőzelék.
2009. okt. 19. 17:31
 4/13 anonim ***** válasza:

A génmanipulációnak nagyobb a veszélye,mint a haszna.Nem hiába tilos génkezelt növények,állatok húsát forgalmazni,és fogyasztani.Attól nem lesz jobb semmi,ha bármilyen módon manipulálják a természetet.Egy példa erre:A kertemben van egy kb 30 éves barackfa és egy 25 éves almafa.Ezek még nem nemesítettek,mint a többi.A nemesített fákat permetezni kell,és még akkor is előfordul,hogy fégesek lesznek,és a gyümölcs íze sem olyan jó, és 5-6 év után kipusztulnak.A másik két fát soha nem permetezzük,mégis jó ízű gyümölcsöt teremnek,és alig van rajtuk olyan gyümölcs ami férges.Ilyen hatása lehet a génkezelésnek is.

Ami pedig az orvostudományt illeti:senki nem tudja,hogy 50-60 vagy 100 év múlva milyen hatása lesz az így nyert gyógyszereknek.Lehet,hogy a következő generáció lesz életképtelen.

Szeretnek "dicsekedni" az orvostudomány sikereivel.De én pl.nem tartom igazán sikernek a szervátültetéseket,.Igaz,hogy az illető életben marad még néhány évig,de állandóan gyógyszereket kell szednie,mindentől óvakodnia kell stb.Valójában nem él,csak vegetál.Ezzel lehet,hogy sokan nem értenek egyet,főleg,ha a hozzátartozójukról van szó,nekem még is ez a véleményem.

2009. okt. 19. 17:33
 5/13 anonim ***** válasza:
44%

Szia! Nekem az a véleményem,hogy a természet nem hiába alkotta olyanná az élőlényeket amilyenek. Nincs jogunk módosítani őket. Feléljük a Földet,és nem marad utánunk semmi,pedig az unokáinktól kaptuk kölcsönbe. Szerencsére én vidéken élek,és a legtöbb zöldség-gyümölcs itthon termesztett így pl.: nem kell az egyik korábbi kommentelő által említett permetezett barackot ennem.

15/L

2009. okt. 19. 17:38
 6/13 anonim ***** válasza:

Komolyabban, érdemes lenne azokkal a kérdésekkel foglalkozni, hogy lehet-e tenni valamit ez ellen? Ugyanis igaz, hogy az EU-ban tiltják, de ha az USAban nem, akkor előbbutóbb úgyis kapcsolatba kerülnek a génmanipulált növények a rendesekkel. A növények magvai hatalmas távolságokat képesek megtenni, akár madarak testére tapadva.

Meg az is érdekes lehet, hogy mennyi idő alatt fejti ki a hatását a cucc, ha van neki. Ezt ugye nem lehet tudni. De ha mondjuk 80 év, akkor végülis kit érdekel?

Meg hasonló kérdéseket körbejárni.

2009. okt. 19. 17:44
 7/13 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat,rengeteget segítettetek (:
2009. okt. 19. 18:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire tudunk bánni vele, nem használjuk-e egymás ellen. Nem lehet általánosságban kimondani, hogy pl. kést, ollót kézbe venni jó vagy rossz ötlet.
2009. okt. 19. 18:28
 9/13 anonim ***** válasza:
64%
A "jog" egy emberi fogalom. A természetben nincsen jog.
2009. okt. 19. 18:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én véleményem nem valami terjedelmes, meg izé, de velős.

A génmanipuláció is mint szinte minden lehet jó is meg rossz is. Attól függ mire használjuk és hogyan. Ha le van tesztelve, meg van oldva, fel vannak/vagyunk készülve minden problémára, és hasznos... akkor a véleményem is az, hogy hasznos.

Ha nem a fentebben leírtak szerint művelik, hanem például csak a látszat miatt, hogy nagyobb legyen az alma, de ettől kevésbé egészséges, kevésbé finom... hát akkor szerintem hasznosabb lenne ha manipuláció helyett többet termelnének.

Nem értem azokat akik azt mondják, hogy két oldalról kell megvizsgálni... ennek csak egy oldala van, az pedig az hogy jól csinálják, nem csak hipp hopp módosítunk ittott egy kicsit...

Ha szándékosan elb'sszák, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyják a káros vonásait... nos az nem a génmanipulációnak a hibája, az csak egy művelet amit emberek végeznek el.

2009. okt. 19. 19:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!