"Olykor jobb egy kegyes hazugsággal élni, mint az igazsággal fájdalmat okozni. " Egyetértetek ezzel az állitással vagy nem? (indoklásokat is irjatok)
Nekem soha semmilyen körülmények között nem jöhet szóba hazugság!!! Szóval én nem értek egyet...
Én nem tudok és nem is szeretek hazudni, viszont én évikig kaptam a páromtól a "kegyes hazugságokat"... :(
őszinte emberi kapcsolataim vannak, és csak olyanokkal veszem körül magam, akik inkább elmondják a fájdalmas igazságot a szemembe, minthogy átverjenek, és én is így teszek velük szemben.
az én szememben nem létezik kegyes hazugság, csak hazugság
Én egyetértek vele. Mondjuk volt olyan helyzet, ahol jobb lett volna ha a párom kitalál inkább valami kamu szöveget hogy miért nem akar velem szexelni, ahelyett, hogy megmondta a kegyetlen igazságot.
Ezzel a saját érzéseimet védeném, de neki nem kell hazudnom, mert kőkeményen viseli a kritikát. Én annyira nem.
-Izlik az ebéd?
-Igen ("sós mint a fene ... de megcsinálta, megeszem")
- Van valakid?
- Áhh, de hogy ("megvolt a fél falu ...")
Nem mindegy :D
Kedvesem, már megrendeltem a koporsót, a ruhádat hozzá, hiszen 2 hónap múlva úgyis meghalsz!
Vagy: nem lesz semmi baj, majd meggyógyulsz!
Melyiket mondanád a párodnak?
Olykor kell a kegyes hazugság.
egy esetben tudom elképzelni:
ha halálos beteg vagyok, inkább hazudják azt hogy majd meggyógyulok.
hadd éljem z utolsó napjaimat kétségbeesés helyett boldogságban.
más téren viszont nem értek egyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!