Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valoban minden ember fuggo?

Valoban minden ember fuggo?

Figyelt kérdés
Nemreg arra a kerdesre jutottam, hogy talan minden egyrs ember fugg valamitol. Peldaul a szamitogepfuggo a szamitogeptol es igy tovabb.... Tehat a kerdeaem az, ha pl egy drogfuggo a tarsasag segitsegevel leszokik a drogrol konnyen tardasagfuggove is valhat nem? Akkor megint fuggo megint leszokik pl a csajok segitsegevel a tarsasagrol, akkor szexfuggo is lehet, ami megint fuggoseg... Minden ember fugg valamitol es azert teljesit az o teren olyan jol mert fuggo?
2013. júl. 9. 23:40
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Valamitől mindenki függ, olyan nincs, hogy akármit megvonhatsz valakitől, és mindenre közömbösen reagál, mert az már beteg... Csak nem mindegy, hogy drogfüggő, másfél év után totál leépül, majd túladagolja magát; esetleg nem bír elszakadni a párjától, és a kölcsönös érzelmek miatt összekötik az életüket, nagyon nem mindegy!
2013. júl. 10. 00:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Ahha értem, szóval tulajdonképpen, ha valaki családfüggő az jó, mert nem árt velem senkinek, de ha drogozik vagy iszik, az már más. Egy kérdésem van még, a számítógéptől való függés káros a szervezetre nézve, vagy csak egy kielégítő függés amit muszáj egyensúlyozni a számítógép segítségével.
2013. júl. 10. 00:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja és bocs a kérdésben az ékezetek miatt.
2013. júl. 10. 00:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor függő vki, ha annak a tényezőnek a megvonása elvonási tüneteket okoz.

A függés sztem nem pozitívum, mert akár milyen jó is a kimenetele/következménye, vszeg mégiscsak az egyén személyiségére káros lesz vmilyen formában.

2013. júl. 10. 00:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 10. 00:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindenki függ valamitől.

Csak nem mindegy, hogy ez a függés rajtunk kívül álló okok következménye (például az a dolog az oxigénnel...) vagy a saját hülyeségünk eredménye.

2013. júl. 10. 11:14
 7/7 Antimod ***** válasza:

Az elvonási tüneteknél az is számít, hogy az illető túl tud-e lépni rajta, vagy nem.

Sokan vannak, akiknél úgy tűnik, ez sikerült, végül mégis visszaesik például alkoholistának.

2013. júl. 10. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!