Az angolok és amerikaiak kultúrája nagyon hasonlít vagy teljesen eltér? Emberileg, szokásokban nagyon különböznek?
emberileg és szokásokban is
Angolok:udvariasak, nem bunkóskodnak, szokásaikat érdemes megésmerni
áméríkáíák:bunko' t@hó parasztok saját tapasztalataim szerint
Eléggé eltérő, bár vannak hasonlóságok, ami ugye annak köszönhető, hogy Amerika igen erős angol hatás alatt állt sokáig. Ezért is az angol a hivatalos nyelv ugyebár. De ha megnézed, az angol és az amerikai karácsonyi szokásokban rengeteg a hasonlóság, pl. ez a kandallós dolog, meg ilyenek. Szóval az ilyen szokások hasonlíthatnak, de mivel Amerikban már régebb óta is sokkal több nép él, és egész más arányban, ezért ott rengeteg szokás keveredett egymással, az angoloknál viszont jóval kevesebb. Persze mostmár ott is rengeteg bevándorló él.
Én Angliában már voltam, Amerikában még nem, szóval nem igazán tudom összehasonlítani.
21.23-as jól írtad!
Ha valahol hát az angoloknál is keveredés van...Lassan már igazi angolt nem is látsz csak pakikat,lengyeleket,feketéket...
Egyébként egyik kutya másik eb...
az angolok mint dzsentlmenek? britannia európa szeméttelepe, már nem azért. :)
amúgy igen, rengeteg dologban különböznek. ég és föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!