Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem már soknak ezt...

Csak én érzem már soknak ezt a Holokausztot?

Figyelt kérdés

Ez már kezd nekem sok lenni, kezd egy kicsit "túlspilázott" érzésem lenni.

Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor hallottam a második világháborúra utalásokat. A holokausztról meg minden hónapban hallok.

Tisztázzuk, engem nem az zavar, hogy megemlékeznek a Holokausztról, hanem az, hogy a csapból is ez folyik, már időtlen idők óta. Hogy a zsidók mennyit szenvedtek, ELÉG VOLT, felfogtuk.

Nem vagyok fasiszta, de hogy ezek mennyire verik a mellüket a Holokausztra már kezd idegesíteni.

Mintha a Holokauszt által akarnának kitűnni, mintha más nem szenvedett volna a náciktól. Más kisebbség is szenvedett a náciktól, mégsem hallom havonta, hogy de szar volt nekünk. Mi ezzel a céljuk?

Gondolom engem ezért a kijelentésért máglyán elégetnének páran, de hát várom a ti nézőpontotokat, azért tettem fel ezt a kérdést.

2013. júl. 7. 02:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem érdekelne, akkor nem tűnne fel. Én kb. 5 évente hallok róla
2013. júl. 7. 03:05
 2/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell vele foglalkozni, na nem yolan értelemben, hogy magával az eseméynnel hanem ami emgy körülötte, most volt ujságokban is róla pár cikk votl v mi megemlékezés ugye, néha már kicsit tulzába vitték a dolgokat, nem volt jo oké felfogtuk, de az idő akkor sem állt meg.
2013. júl. 7. 03:10
 3/20 anonim ***** válasza:
73%

[link]

és bizniszből csinálják, illetve ez egy kártya amit kijátszva bűntudatot és sajnálatot kelt az emberekben, undórító dolgol, de sajnos ez az igazság

mert amúgy volt nagyobb népírtás is, de az valahogy nem kap akkora hangsúllyt és azoknak a károsultaknak nem fizetnek

2013. júl. 7. 03:12
 4/20 anonim ***** válasza:
53%
5 évente hallassz róla ? Nem lehetsz valami tájékozott a közéletben..
2013. júl. 7. 04:03
 5/20 anonim ***** válasza:
49%
Én azt bírom amikor facebookon kiírják, meg a szeptember 11-et is. Semmi közünk egyikhez se.
2013. júl. 7. 05:36
 6/20 anonim ***** válasza:
A probléma abban van, hogy sokan becsmérlik, mert fogalmuk sincs róla. Ez viszont jó üzlet, ezért sokan rájátszanak. Az eredményt látod. Abnormális világban sok az abnormitás, és akit ez nem érdekel, csak struccpolitikát folytat. De a probléma valós, akár tetszik, akár nem.
2013. júl. 7. 10:22
 7/20 anonim ***** válasza:
58%

Konkrétan milyen műsorokat láttál ezzel kapcsolatban? Sorold fel légy szíves! Hogy érted, azt, hogy verik a mellüket? Havonta így mondják, ezekkel a szavakkal hogy "de szar volt nekünk"??

Tényeket írd le, hogy milyen műsorok voltak, mert bár én nem vagyok Holokauszt tagadó, még sem találkozok minden hónapban, erről szóló műsorokkal.

Akit meg idegesít a téma mint Te, az pedig rendszeresen találkozik ilyen jellegű műsorral, nem furcsa ez egy kicsit? Mintha direkt keresnéd ezeket a műsorokat, hogy kifejthesd a nem tetszésed.

Nem értem én ezt.

2013. júl. 7. 10:41
 8/20 anonim ***** válasza:
04:03 Te meg a szövegértéshez nem érthetsz vmi jól
2013. júl. 7. 12:19
 9/20 anonim válasza:
100%

sztem azért kell sokat hallanunk itthon a holokausztról, sőt, általában a hazai zsidóságról, mert a magyarok fejében még mindig rengeteg butaság él. amíg a rendszerváltás után születtett gimisek kérdeznek ilyeneket, h "tényleg minden zsidó bankár?", és egy választott kormány problémára adott válasza annyi, h belerakja az alkotmányba, h "nem is a mi hibánk volt" addig biztosan hallanunk kell róla. az akkori magyar vezetés igenis felelős majdnem fél millió magyar zsidó haláláért (emellett nem vitatom el, hogy a deportálások leállítása a budapesti zsidóság túlélését is jelentette). kicsit ízlelgessétek ezt a számot. két debrecen, 3 hónap alatt. az a minimum, hogy beszélünk róla, tudatosítjuk az emeberekben. tökéletes átlagemberek voltak: üzletemberek, ügyvédek, orvosok, sportolók, tanárok, gyógyszerészek...vagy koldusok. és a családjaik. a vidéki zsidóság. sztem a magyarok (vélt vagy valós) antiszemitizmusa is emiatt van: ma élő vidéki ember, kis túlzással, nem látott még zsidót. nem azért mert buta, hanem mert a vidéki zsidóságot kiírtották.

a legnagyobb baj tényleg talán az, hogy nem viszonyulunk túlságosan tudatosan saját magunkhoz és a történelmünkhöz. persze, egy ilyen 100 év után nem csoda. a kommunizmus alatt semmiről sem lehetett beszélni, erről sem. nekik sem volt érdekük a kollektív önvizsgálat (már csak azért sem, mert sok "kisnyilas" sasszézott át az ávóba, ahogy tudott. mindegy, csak embereket lehessen ölni.)

a kommunizmus kibeszélésével sem állunk jobban: hiába van jobbközép, állítólag anti-kommunista kormányunk, az ügynöklistákat mégsem engedik nyilvánosságra hozni, több mint 20 évvel a rendszerváltás után. magyarázat nélkül.

ezekről kell beszélni. iskolai szinten, parlamenti szinten. hogy miért most? nem tudom. talán most van itt az ideje. amíg a politikai elitünk ilyen gyáva tuskókból áll, addig tőlük ne várjunk sokat. de szerintem ennek az országnak nincs túl fényes jövője, amíg a múltját (és a jelenét) nem rendezte le.

ez az én válaszom. bocs, hosszú lettem.

2013. júl. 7. 12:27
 10/20 anonim ***** válasza:

"04:03 Te meg a szövegértéshez nem érthetsz vmi jól"

Tényleg ? Mert, nem azt írtad, hogy 5évente hallasz róla ? Ezek szerint te más számrendszert használsz ? Idióta.

2013. júl. 7. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!