Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mai fiataloknak (tizenévesek...

A mai fiataloknak (tizenéveseknek) hogyan van ennyi pénzük?

Figyelt kérdés
Cigi, pia, legújabb divattelefonok (iPhone 5, SGS4), energiaital, gyorskaják, meki, Cola, divatos ruhák-cipők, fullcap sapkák, armani parfüm, méregdrága napszemüveg, arannyaklánc, karóra?
2013. jún. 29. 23:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
54%

Azért én az okostelefonos dologról kicsit okatanálak titeket. Történt ugyanis, hogy kértem anyámtól, hogy vegyen nekem egy iPhone-t. Tudom, hogy ez hogy hangzik, de mindjárt meglátjátok az eredményt. Elkezdtem programozni, és pár hónappal később ki adtam egy alkalmazást az App store-ba.

Azóta 6 számjegyű összeget kerestem (haszon) dollárban, ezzel nem csak a telefon árát tudtam visszaadni anyámnak, hanem "kicsit" többet is.

Remélem látjátok már, hogy nem minden annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik!

2013. jún. 30. 20:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja csak a gyerekek többségének az iphone kb csak villogni jó, és kb a wordöt nem tudják használni, nem még programozni.
2013. jún. 30. 20:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is okostelefonom van, nem erről van szó. De azt saját pénzből kerestem, viszonylag olcsón vettem, és nem szándékozom vele villogni :D Sokaknál szimplán státusz szimbólum, illetve "ha nincs ájfónod, gyökér csóró vagy". A te eseted kicsit más, nem a telefonokat ócsároltuk, hanem aki úgymond fölöslegesen vesz nagyon drága telefont, mert éppen az a menő. Miközben egy olcsóbb is kielégítené a szükségleteit egy telefonnal kapcsolatban, csupán van olyan hülye a szülő, hogy ennyivel többet költ a gyereke szórakozásaira.
2013. júl. 1. 00:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Én egy 14 éves lány vagyok és úgymond "megdolgoztam" a pénzemért. Általános iskolában kitűnő tanuló voltam és megnyertem egy pályázatot, amiért 25000 Ft.-ot kaptam az iskolámtól. 2012 szeptemberétől pedig pénzt gyűjtöttem. Születésnapomra kaptam a nagyszüleimtől 20E Ft.-ot, hogy vegyek magamnak valamit. Nem vettem semmit, elraktam. A továbbtanulásomra gyűjtögettem. Később amikor a szüleim pénzt adtak valamire vagy, hogy elmenjek a boltba vásárolni mindig az olcsóbbat vettem, akciósat. A visszajárót megtartottam. Persze névnapomra, ünnepélyekre mindig kaptam valamennyi pénzt. Tudom, hogy a rokonaim pénze van nálam, de mégis könnyebb lesz így fizetni, hogy összespóroltam, mint úgy ha egyszerre kellett volna kiadni az összeget. A ballagásomon összejött 50000 Ft.

Így összesen 115425 Ft-ot gyűjtöttem össze máig. Tudom, ez nem nagy összeg egy iskolakezdéshez.

Ezt a beiskoláztatásomra szeretném fordítani.

Nem lehetetlen összeszedni a pénzt. Még tavaly karácsonyra kaptam egy Samsung gt s5230-at. Mindenki azt mondja, hogy szar telefon, nekem megfelel. Volt egy osztálytársam akinek ilyen telefonja volt és az iskolában a csempén csúsztatta, beleütötte az alumínium ajtóba... Ő mondta nekem, hogy az enyém is tönkre fog menni. Hát nem ment.

Vigyáztam rá!

Egy "gazdagabb" családból származom, de sosem kaptam "csak úgy" bármit is. A szüleimtől sem kellet, hogy kérjek bármi is. Megvan mindenem, bár lehet nem a legcsúcsszuperebb, de van és használható!

Egy átlagos környéken élek, és egy jó iskolába járok. Nem vagyok tucatember. Nem a divat szerint öltözködöm, hanem úgy ahogy nekem tetszik,kényelmes.

A nagyszüleim, szüleim, az egész családom fizikai munkát végez/végzett. Én megbecsülöm Őket!

Bárki tudna normálisan élni, csak akarnia kell! :)

2013. júl. 3. 13:40
 15/16 anonim ***** válasza:
49%
Jó hülye vagy, ha így gyűjtöd a pénzed az egyetemre. Tudod vannak olyan dolgok, hogy infláció meg általános reálérték csökkenés. Szerintem vegyél rajta államkincstárjegyet, ha azt akarod, hogy a pénzed ne érjen kevesebbet, mikor egyetemre kerülsz.
2013. júl. 3. 14:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Középiskolára gyűjtöttem. Nem hiszem, hogy nagyobb hülyeség lenne, mint amit a mai "menő csajok/pasik"csinálnak...

:)2013 szeptembere mindjárt itt van!

2013. júl. 3. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!