A mai fiataloknak (tizenéveseknek) hogyan van ennyi pénzük?
Azért én az okostelefonos dologról kicsit okatanálak titeket. Történt ugyanis, hogy kértem anyámtól, hogy vegyen nekem egy iPhone-t. Tudom, hogy ez hogy hangzik, de mindjárt meglátjátok az eredményt. Elkezdtem programozni, és pár hónappal később ki adtam egy alkalmazást az App store-ba.
Azóta 6 számjegyű összeget kerestem (haszon) dollárban, ezzel nem csak a telefon árát tudtam visszaadni anyámnak, hanem "kicsit" többet is.
Remélem látjátok már, hogy nem minden annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik!
Én egy 14 éves lány vagyok és úgymond "megdolgoztam" a pénzemért. Általános iskolában kitűnő tanuló voltam és megnyertem egy pályázatot, amiért 25000 Ft.-ot kaptam az iskolámtól. 2012 szeptemberétől pedig pénzt gyűjtöttem. Születésnapomra kaptam a nagyszüleimtől 20E Ft.-ot, hogy vegyek magamnak valamit. Nem vettem semmit, elraktam. A továbbtanulásomra gyűjtögettem. Később amikor a szüleim pénzt adtak valamire vagy, hogy elmenjek a boltba vásárolni mindig az olcsóbbat vettem, akciósat. A visszajárót megtartottam. Persze névnapomra, ünnepélyekre mindig kaptam valamennyi pénzt. Tudom, hogy a rokonaim pénze van nálam, de mégis könnyebb lesz így fizetni, hogy összespóroltam, mint úgy ha egyszerre kellett volna kiadni az összeget. A ballagásomon összejött 50000 Ft.
Így összesen 115425 Ft-ot gyűjtöttem össze máig. Tudom, ez nem nagy összeg egy iskolakezdéshez.
Ezt a beiskoláztatásomra szeretném fordítani.
Nem lehetetlen összeszedni a pénzt. Még tavaly karácsonyra kaptam egy Samsung gt s5230-at. Mindenki azt mondja, hogy szar telefon, nekem megfelel. Volt egy osztálytársam akinek ilyen telefonja volt és az iskolában a csempén csúsztatta, beleütötte az alumínium ajtóba... Ő mondta nekem, hogy az enyém is tönkre fog menni. Hát nem ment.
Vigyáztam rá!
Egy "gazdagabb" családból származom, de sosem kaptam "csak úgy" bármit is. A szüleimtől sem kellet, hogy kérjek bármi is. Megvan mindenem, bár lehet nem a legcsúcsszuperebb, de van és használható!
Egy átlagos környéken élek, és egy jó iskolába járok. Nem vagyok tucatember. Nem a divat szerint öltözködöm, hanem úgy ahogy nekem tetszik,kényelmes.
A nagyszüleim, szüleim, az egész családom fizikai munkát végez/végzett. Én megbecsülöm Őket!
Bárki tudna normálisan élni, csak akarnia kell! :)
Középiskolára gyűjtöttem. Nem hiszem, hogy nagyobb hülyeség lenne, mint amit a mai "menő csajok/pasik"csinálnak...
:)2013 szeptembere mindjárt itt van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!