Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg az albérlő...

Miért nem értik meg az albérlők, hogy a kaució nem a bérlők lehúzása, hanem a tulajdonosok védelme?

Figyelt kérdés

Saját tapasztalat alapján is rengeteg olyan bérlő van, aki először hiába kedves, aranyos, meg rendezett körülmények között élő, mégis lelép egy halom tartozással. A kaució ezt hivatott rendezni. Ha nincs tartozás, akkor természetesen hiánytalanul visszajár kiköltözéskor.

Engem dühít, hogy néhányan már arra buzdítják egymást a neten, hogy kauciós albérletbe ne menjenek (hirdetési oldalon láttam).

2013. jún. 26. 21:08
1 2
 11/11 anonim válasza:

Mert van bőven negatív példa is a tulaj részéről.

Volt szomszédom pl direkt megkérdezte a tulajtól, hogy az egy szem szobacicájuk mehet-e.Válasz: Igen, miért ne, nekik is van szobamacskájuk, több is.

Beköltöztek (nem fixálták le mennyi időre), kifizettek 2 hó kauciót (200.000 ft-ot) plusz 1 havi lakbért előre (100.000 ft-ot), összesen 300-at.

Aztán 2 hónap múlva úgy alakult, hogy el kellett költözniük másik városba egy rokon betegsége miatt.

A tulaj azzal jöt, hogy ő a 2 hó kaucióból kifizetett az ingatlanosnak 1 havit és maradt neki a kaucióból 100.000 ft.Mivel a lakók 2 hónapot laktak ott és fizették a lakbért erre a 2 hóra (200.000 ft), ha a kauciót is visszaadja, alig marad neki valami.(A lakóknak ugye semmi köze hozzá, hogy ő mennyit fizet az ingatlanosnak, meghirdethette volna a lakást magánszemélyként is ingyen).

A kaució visszajárt volna, hisz semmit nem tettek tönkre a lakásban és rendesen fizettek mindent.

Erre a tulaj kitalálta, hogy márpedig ő érzi, hogy büdös van a lakásban a macskától (nekem pl nincs macskám, de náluk többször jártam, jó orrom van, semmit nem éreztem, tisztán, rendben tartott lakás volt, a macskaszag nem volt, szagelnyelő macskavécé és alom volt amit használtak...stb), ráadásul előre le lett tisztázva, h mehet a cica is.

Közölte őrjöngve a tulaj, hogy ő akkor is érzi, a macskaszag beleivódott a perzsaszőnyegbe és azt milyen drága szagtalanítani.Szomszédom felajánlotta, hogy oké, akkor ő kitisztíttatja és az összeget amit számlával igazol vonja le a kaucióból.(Pedig tényleg nem volt szag).

Válasz: ő nem, meg stb, na nagy nehezen belement.

Persze a tiszítás töredéke se volt a 200.000 ft kauciónak, de a tulaj tovább őrjöngött, hogy ő márpedig még most is érzi...lényeg a lényeg, hogy egy olyan okkal, ami egyrészt hülyeség, másrészt nem kézzel fogható és a tulaj bármeddig mondogathatja, hogy Ő érzi nem kaptak vissza egy fillért se.

2013. aug. 20. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!