Hogy írjak szerintetek meg egy ilyen levelet?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szeretnék írni egy levelet egy magyar zenekar egyik tagjának. Arról, hogy nagyon jó volt a koncert, és ebből még kiemelnék pár részletet. (Pl.:/csak hasonlítás/ a kedvenc részem az volt amikor az xy szám ment, stb..) Ès szerintetek azt írhatnám neki, hogy a koncert előtt még nem ismertem őket? Vagy azt ne? Vagy igen? Mert azt úgy szeretném írni neki, hogy előtte még nem ismertelek titeket, csak az xy koncerten láttalak először. Azt illik még esetleg kiemelni, hogy te vagy a kedvencem, és még xy. (Persze mindegyik tagját szeretem, csak ők a legviccesebbek, jó fejek.) De mondjuk szerintem ez nem illik. Olyat is szeretnék írni, hogy valamiféle "erőt" adtak, mert megszerettették velem a zenét, mert előtte nem nagyon hallgattam. Még szeretnék csatolni egy rajzot róla, és egy másfajta képet is. (Nem kell félreérteni, nem olyat, hanem a nevével kapcsolatos-at :D) ezeket hogy szedjem sorrendbe? Mert nem szeretném azt, hogy egyszer írok a koncertről, majd másról, majd újra a koncertről. Kidolgozva szeretném elküldeni neki a levelemet, nem egy összecsapott valamiben. Ja igen! A megszólítàs. Hogyan szólítsam meg? Mert úgy nem szeretném, hogy tisztelt xy, mert az számomra túl hogyismondjam.. előbb eszembejutott pedig a szó. Túl "hivatalos", vagy nemtudom. Amit kell róla tudni: rock bandában játszik, gitáros ként. 32-33 éves. Jó fej, kedves, vicces a hozzászólásai, saját videói alapján. Szóval esetleg lehetne úgy megszólítani, hogy szia vagy esetleg hello? Vagy másképp is lehet, de a tisztelt xy az túl hivatalosan hangzik, és "nem illik hozzám". Azért mert 13 éves vagyok, lány. Szerintetek hülyeség lenne írni neki egy ilyet? Mert tényleg nagyon megkedveltem, nagyon jól gitározik.2013. jún. 25. 09:25
1/1 anonim válasza:
szia! az a hülyeség, hogy ezt ennyire túlbonyolítod... egészségtelenül rászálltál erre a témára... de azért segítek :)
szólítsd meg úgy hogy "kedves xy!", ezzel nem tudsz melléfogni. írd le, hogy ezen meg azon a koncerten láttad őket először, soha nem hallottál azelőtt róluk, de nagyon megtetszett a zenéjük. szerintem bármit illik leírni, ami nekik jól esik, és igaz. örülni fog ő is (és akár a többiek is), hogy szereztek egy rajongót. leírhatod, hogy nagyon jó a zenéjük, adtak neked valamiféle erőt (ezt fejtsd ki, hogy pl. a dalszövegekből nagyon sok motivációt merítesz stb).
őszintén szólva az a legnagyobb probléma ezzel, hogy nem igazán írod le, hogy lényegében miért írsz, mit akarsz közölni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!