Mennyire helytálló ez a megállapítás?
Szerintem az emberek meg a hozzád hasonló gondolkodásúak miatt fognak elbukni.
u.i. A felsőbbrendűség érzet csak nézőpont kérdése.
Nincs olyan, hogy alacsonyabb vagy magasabb rendű kultúra!
Az alacsonyabb rendűnek nevezett kultúráknak is vannak szabályaik, sokszor még szigorúbbak, mint a magasabb rendűeknek nevezetteknek! Csak hajlamosak lenézni azokat, akik nem az általuk magasabbnak vélt kultúrától eltérnek.
Azért az szerintem nem teljesen igaz, hogy nincsenek alacsonyabb vagy magasabb rendű kultúrák. Ezt például úgy értem, hogy egy kínai és egy amerikai kultúrát összehasonlítani... Teljesen egyértelmű, hogy a kínai van 'feljebb'. Miközben az amerikai kultúrát ráerőltetik mindenkire, köztük ránk is, pedig egy ostoba, pusztító dolog. És emiatt pusztul a mienk, hogy ránk erőltetik az amerikait, ami a miénknél is szintén kevesebb. Szerintem semmi előnyös nincs abban, hogy átvesszük a bunkó mentalitást, szellemi igénytelenséget, stb.
Viszont abban nem értek egyet, hogy egy alsóbb rendű kultúra elpusztíthat egy felsőbb rendűt. Ha mi sem hagynánk, amit a cigányok csinálnak, akkor nem történne ez. Pedig meg lehetne oldani, de inkább még őket támogatják. De hát az mindenkinek jó lenne, ha mi elpucolnánk innen, értékes hely ez.
Ez így konkrétan egy nagy hülyeség.
A kínai és amerikai kultúrát meg felesleges összehasonlítani, mert az egyik több ezer éves, a másik pár száz, és a kultúrába itt most sok minden beletartozik. Kínában sem csak kultúra van, hanem sok helyen európai embernek elfogadhatatlan körülmények.
Felsőbbrendűnek érzed magad? Tetszik? Elhiszem! És ha a "primitív fajták" még fenyegetést is jelentenek, akkor még rosszabbak és te még inkább felsőbb rendű lehetsz. Ráadásul van mi ellen küzdeni is.
Inkább keress egy értelmesebb életcélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!