Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érettségire tudni kell a...

Érettségire tudni kell a himnuszt, vagy szózatot?

Figyelt kérdés
Egyszer azt mondta valamelyik tanár anno 9.-ben, hogy aki nem tudja a Himnuszt vagy Szózatot annak bukás rögtön. Szóval tudni kell?

2013. jún. 18. 22:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Ha nincs külön Kölcsey tétel, akkor no para. Mindenkinek abból kell felelnie, amit húzott. Ha kihúzod József Attilát, nem kérdezhrt az Antigonéból. Tehát ne aggódj, nem fogja veled senki sem felmondatni a Hinuszt. :)
2013. jún. 18. 23:12
 12/31 A kérdező kommentje:
és a Szózatot Petőfitől? :D
2013. jún. 18. 23:23
 13/31 A kérdező kommentje:
ELNÉZÉST Nemzeti Dalt akartam... francba, nagy gondok lesznek itt... :D pedig tudom, csak annyira össze vagyok zavarodva... nézzétek el nekem :/
2013. jún. 18. 23:25
 14/31 anonim ***** válasza:

:D Nem lesz itt semmiféle gond.:) Nálunk úgy volt, hogy pl. Adytól az "istenes versek" voltak előre a tételben és meg volt adva 3 db. Azt a hármat kellett elemezni. De a szerelmes versek elő sem kerültek.

Nektek csak van egy nagy Petőfi témakörötök? Nincs megqdva semmi, hogy mely verseit kell elemezni? Ez nagyon furcsa. Ha pont a hazafias verseit kérik, akkor abban benne lehet a Nemzeti Dal, de nehezen tudom elképzelni, hogy egyszerű versfelmondás legyen a felelet. Elég sok érettségizővel beszélgettem, de senkinek nem kellett verset mondania. Egyrészt a próza az teljesen más kategória, kettő abból az ember sokat nem tanul, ha csak visszamondja a verset, de az értelmét nem tudja. Szóval ne parázz! :)

2013. jún. 19. 08:57
 15/31 A kérdező kommentje:
hát Petőfinél ennyi van csak: költői szerep átalakulása. Ez nem tudom pontosan mit takar, dee... akkor ebbe nincs benne semmi olyan, amit fejből kellene tudni, ugye? :D
2013. jún. 19. 10:10
 16/31 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy a konkrét mostani érettségire kell-e, de azt igen, ha magyarnak tartod magad - hát hogy is mondjam - olyan snassz, ha nem.
2013. jún. 19. 12:36
 17/31 anonim ***** válasza:
Nem az érettségi miatt kell tudni, hanem mert ez egy műveltségi minimum.
2013. jún. 19. 18:44
 18/31 A kérdező kommentje:
már akinek...aki savanyú ember az biztos, de aki magával az élettel foglalkozik, és mindent fel akar fedezni az életben, az úgymond nem ér rá ilyen mellékes dolgokra :/
2013. jún. 19. 18:57
 19/31 anonim ***** válasza:
Én is mindent fel akarok fedezni az életben, ezért is művelődöm.
2013. jún. 19. 19:00
 20/31 anonim ***** válasza:
48%
Kedves kérdező, hihetetlenül buta vagy. :D Nem is értem, hogy jutottál el az érettségiig, de ez kétségbeejtő.
2013. jún. 19. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!