Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyugat Európában mi a vélemény...

Nyugat Európában mi a vélemény Kelet európai emberekről?

Figyelt kérdés
2009. okt. 11. 14:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A németek még hagyján, ők egyébként jórészt tudják kik vagyunk, honnan vagyunk. Azért ha más nem, az Osztrák-Magyar Monarchiáról már hallottak a saját történelmük kapcsán. Vagy a Balatonról. A többi nyugati nép, hát ja, az olyan amilyen. Különösen a franciák arrogánsak, nem is csak velünk, hanem bárkivel aki nem beszél franciául.
2009. okt. 11. 16:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

hosszú éveket éltem NO-ban.

nyugaton sokkal kevesebb az előítélet, mint MO-n. ez az itteni válaszokból is kiderül. sokkal inkább képesek differenciáltan gondolkodni, mint a magyarok többsége.

ha kritizálnak egy tárgyalás után, akkor nem "a magyarokat" kritizálják, hanem az adott szituációt vagy esetleg az ott lévő embereket.

és igen, vannak nagyképű németek is. főleg a keletnémet területről jön részben a visszavágó azért, amiért ők a rendszerváltás előtt másképp lettek kezelve, mint a nyugatnémetek. de ez nem "a németekről" szól, hanem bizonyos emberekről.

2009. okt. 11. 16:35
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

Hála a bolognai rendszernek meg a lassan évszázados neoliberális, elhülyítésközpontú oktatáspolitikának, a nyugat-európai globálfogyasztó idióták azt sem tudják, hol a pi.csájuk, nemhogy Magyarország földrajzi elhelyezkedésével tisztában legyenek.

Amúgy láttam már franciát, aki nem ismerte Villont. Nem kell csodálkozni, ha minket sem ismernek.

2009. okt. 11. 16:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem látom azt, hogy a magyarok miért különbek, mert bár pl. egy francia egy keleti blokkba sorolja a lengyelt, magyart, szlovákot, románt stb, a magyarok is sokszor ugyanezt teszik. Pl. mi sem tudunk részleteket a Balti államokról, valószínűleg a történelmükből kevés példát tudnánk hozni és mi is úgy emlegetjük a Nyugatot, hogy Nyugat, ez pedig nagy általánosítás, mert ott is van mindenféle nép és mindenféle ember. Én éltem több helyen is. Nos, sokan összemossák Magyarországot más környékbeli országokkal, de szerintem a magyarok is ezt teszik sok országgal, csak nem veszik észre. Blokkokban gondolkodunk mi is. És ne mondjátok, hogy a magyarok többsége a tőlük keletebbre lévőket (ukránok, románok, oroszok) nem nézi szánalommal vagy talán még ellenszenvvel is. Németország pedig hatalmas ország. Van ott mindenféle ember. Vannak, akik nagyon tudják, hogy hol van Magyarország, van, aki nem. Van, aki lenézi őket és ezt ki is mondja, van, aki pedig azért sóvárog, hogy Magyarországra látogasson. De ha vigasztal ez kérdező, akkor azt elmondhatom, hogy vannak népek, amiket Nyugat Európában jobban utálnak, mint a magyart. Pl. nekem sokkal több rossz tapasztalatom volt amerikaiként, mint magyarként (kettős állampolgár vagyok). Már dobtak ki étteremből csak azért, mert hallottak beszélni Németországban, mutattak be Hollandiában stb. Több amerikainak is van ilyen rossz tapasztalata, szerintem ebből is látszik, hogy minden országban lehet olyan embert találni, aki ellenszenves akárki is vagy. Ettől még olyat nem mondanék kollektíve, hogy a franciák/németek/angolok/akárkik ilyenek, mert az ember ilyen, nem az egész nemzet és a rossz tapasztalatok mellett sok jó is van. Szóval nem kell erre vonatkozólag messze menő következtetéseket levonni és ezért megutálni egy országot.
2009. okt. 12. 09:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem németekkel, osztrákokkal, svájciakkal eddig csak jó tapasztalatom volt. Amikor megtudták, hogy magyar vagyok, érdeklődtek az országról, és nagyon is kedvesek voltak.
2010. jan. 14. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!