Nyugat Európában mi a vélemény Kelet európai emberekről?
nem tudom, hogy az eddigi hozzászólók milyen társaságba keveredtek. én nagyon sokáig éltem NO-ban és egyáltalán nem éreztem azt, hogy többségében lenéznék őket.
első válaszoló:
ha "nem mutatják ki", akkor miből vonod le azt a következtetést, hogy lenézik?
Én nem az első vagyok, de tudok válaszolni a 15.39-re: Szóval, hogy nem mutatják ki, ez azt jelenti, hogy úgy direktbe általában nem mondanak semmit, eljátsszák, hogy egyenragú, értelmes lénynek tekintenek, de valójában tényleg vagy lenéznek vagy semmibe vesznek. Ezt onnan tudom, hogy én azt is rendszeresen hallom, amikor ezek a bizonyos németek visszajönnek egy keletiekkel (is) folytatott tárgyalásról, vagy elolvasnak egy keletről jött levelet stb. Nem törődnek vele, hogy én is ottvagyok, és mindenféle idiótának, baromnak, sggfejnek titulálják a keletieket, rendszeresen gúnyosan viccelődnek rajtuk, minimum legyintenek, ha szóba kerülnek stb. Ilyenkor se mindig mondják ki, hogy az a baj, hogy keleti, de hát teljesen egyértelmű, meg sokszor ki is mondják. Én egyébként ettől nem vagyok túlzottan megsértődve, én is látom, hogy munkakultúrában, megbízhatóságban igenis óriási különbség van mondjuk egy átlag német meg egy átlag magyar közt.
Még annyit tennék hozzá, hogy az óriási többség számára mi nem létezünk, semmit nem tudnak rólunk, semmilyen szinten nem vagyunk jelen az életükben. A kultúránk nem hat rájuk, és mondjuk a 2006-os zavargásokon kívül nem igen volt más olyan dolog, amivel felhívtuk volna magunkra a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!