Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyugat Európában mi a vélemény...

Nyugat Európában mi a vélemény Kelet európai emberekről?

Figyelt kérdés
2009. okt. 11. 14:21
1 2
 1/15 anonim válasza:
82%
Sajnos lenézik a nyugatiak a keletieket.Nem mutatják,de lenézik,és mikor azt mondod hogy 300-400 euróból élünk,akkor csak a szemüket forgatják....És Magyarországot mindig keverik romániával...Legalábbis nekem ez a tapasztalatom,javarészt,da vannak értelmesebb nem sztereotip emberek is:)
2009. okt. 11. 14:33
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
azt gondolják hogy nem is vagyunk fehér emberek, mivelhogy magyarországot feltétel nélkül kelet európához csapják
2009. okt. 11. 14:36
 3/15 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak nekem vannak rossz tapasztalataim..:S:S
2009. okt. 11. 14:38
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egy angolnak mondtuk, hogy honnan jövünk..Meglepődött, hogy fehérek vagyunk.Kérdeztük, hogy ebben mi olyan hihetetlen, és mondta, hogy eddig azt hitte, hogy Magyarország Afrikában van, mert az apukája amikor kicsi volt, mindig mondta neki, hogy gyűjtsön pár játékot, hogy a magyar gyerekeknek el tudják küldeni.
2009. okt. 11. 14:42
 5/15 A kérdező kommentje:
Nekem ugyanigy angliai élményem van.Amikor ELmentünk egy angol családho, mutogatták a tv-t, villanykapcsolót meg mindent, mert azt hitték hogy nálunk Magyarországon semmi ilyesmi nincs.:S:S:S
2009. okt. 11. 15:12
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
A keresztanyám munkatársa németországban azt hitte Magyarország nem is Európában van. Nekem Svájcban egy holland azt mondta hogy tök jó hogy most már Svájcban élek, mert itt legalább be tudunk fűteni télen!!! Ekkora baromságot. NEm győzött elnézést kérni amikor mondtam neki hogy nálunk már évtizedek óta vezetékes földgázzal fűtenek Svájcban pedig nagyon sokan még a mai napig kőolajjal. A banki sms szolgáltatásról nem is beszélve. Itt a bankok országában csak néztek mint borjú az újkapura mikor számlanyitáskor kértem volna ezt a szolgáltatást, és az volt az első kérdésük, hogy de mi van akkor ha más számra küldik az sms-t. Szerintem egy kicsit sokat gondolnak magukról a "nyugatiak", pedig nagyon birkák szegények.Természetesen tisztelet a kivételeknek.
2009. okt. 11. 15:19
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

nem tudom, hogy az eddigi hozzászólók milyen társaságba keveredtek. én nagyon sokáig éltem NO-ban és egyáltalán nem éreztem azt, hogy többségében lenéznék őket.

első válaszoló:

ha "nem mutatják ki", akkor miből vonod le azt a következtetést, hogy lenézik?

2009. okt. 11. 15:39
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem az első vagyok, de tudok válaszolni a 15.39-re: Szóval, hogy nem mutatják ki, ez azt jelenti, hogy úgy direktbe általában nem mondanak semmit, eljátsszák, hogy egyenragú, értelmes lénynek tekintenek, de valójában tényleg vagy lenéznek vagy semmibe vesznek. Ezt onnan tudom, hogy én azt is rendszeresen hallom, amikor ezek a bizonyos németek visszajönnek egy keletiekkel (is) folytatott tárgyalásról, vagy elolvasnak egy keletről jött levelet stb. Nem törődnek vele, hogy én is ottvagyok, és mindenféle idiótának, baromnak, sggfejnek titulálják a keletieket, rendszeresen gúnyosan viccelődnek rajtuk, minimum legyintenek, ha szóba kerülnek stb. Ilyenkor se mindig mondják ki, hogy az a baj, hogy keleti, de hát teljesen egyértelmű, meg sokszor ki is mondják. Én egyébként ettől nem vagyok túlzottan megsértődve, én is látom, hogy munkakultúrában, megbízhatóságban igenis óriási különbség van mondjuk egy átlag német meg egy átlag magyar közt.

Még annyit tennék hozzá, hogy az óriási többség számára mi nem létezünk, semmit nem tudnak rólunk, semmilyen szinten nem vagyunk jelen az életükben. A kultúránk nem hat rájuk, és mondjuk a 2006-os zavargásokon kívül nem igen volt más olyan dolog, amivel felhívtuk volna magunkra a figyelmet.

2009. okt. 11. 16:07
 9/15 anonim ***** válasza:
73%
A németek amugy is nagyképűek. Utálom azt a népséget. De ez tényleg igy van hogy szinte semennyire nem létezünk a legtöbbjök számára. És mert szegényebbek vagyunk semmibe vesznek és hülyének is néznek.
2009. okt. 11. 16:22
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
Az előző vagyok. Csak egy példa: Amikor svájci rendszámú autóvál álltam be egy kúthoz tankolni egyből kinyalták a valagam,ugyanannál a kútnál magyar rendszámmal a fülük botját sem mozdították. De mit várunk mi sem vagyunk különbbek. Legalábbis sokan nem.
2009. okt. 11. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!