Miért büntetik a holokauszttagadását?
Azért, mert a fasizmust az egész világon elítélik, és ennek az egyik legfőbb oka a holokauszt, mint az eszme káros voltának leg súlyosabb bizonyítéka. Ha valaki a holokoausztot tagadja, a fasizmus bűneit is tagadja, vagyis olyasmit véd, amit a civilizált világ elítél.
A baj különben nem az, hogy tagadják-e vagy sem, hanem az, hogy a II VH szörnyűségi ennélkül is elég elrettentőek kellenének hogy legyenek a náci eszmék kipusztításához, de ehhez képest egyre több helyen próbálják kimosdatni azokat.
Én hálát adok a sorsnak, hogy csak családi elbeszélésekből ismerem, hogy milyen volt a háború, és csak remélni tudom, hogy soha nem fog megismétlődni.
Nos, a történelmi tények, bármennyire is beletiprok ezzel egyesek lelki világába, igazolják a holokausztot. Számháborút lehet vívni az áldozatok számáról, de nem érdemes, viszont sok ember nem is tudja, hogy nem csak ez az egy tervezett népirtás volt a világtörténelemben, és ez szomorú.
A tagadása viszont én sem értem, hogy miért büntetett. Szerintem bárki lehet hül.ye szabadon, amíg másoknak nem árt vele és szerintem ha valaki saját butaságát bizonyítja, ilyen kijelentésekkel, hogy nem történt meg a holokauszt, azzal a kutya fülének sem árt.
"Azért, mert a fasizmust az egész világon elítélik, és ennek az egyik legfőbb oka a holokauszt, mint az eszme káros voltának leg súlyosabb bizonyítéka. Ha valaki a holokoausztot tagadja, a fasizmus bűneit is tagadja, vagyis olyasmit véd, amit a civilizált világ elítél. "
Unom már, de ezredszerre is leírom: Fasizmus =/= nemzeti szocializmus (nácizmus). A kettő nem ugyan az, nem egymás szinonimái. Két eltérő politikai eszme. Annyi a közös bennük, hogy mindkettő militarista, nacionalista és egyben tartalmaz kommunista gyökereket is, de egyáltalán nem ugyan az. A fasizmusban például egyáltalán nem voltak faji felsőbbrendűséget hirdető elgondolások, Olaszországban egészen addig nem üldözték a zsidókat, míg Mussolini hatalmát meg nem döntötték és nem lett Hitler bábja.
Őszintén?
Lefognak pontozni érte ,de nem érdekel.
A rendszerváltás után ,zsidó szervezetek kiharcolták , hogy büntethető legyen a Holokauszttagadás.
"A tagadása viszont én sem értem, hogy miért büntetett. Szerintem bárki lehet hül.ye szabadon"
Igen ám, csakhogy telekürtölik az internetet a holokamuikkal, és a szerencsétlen kölykök, akik sem nem olvasnak, sem nem hallották az öregektől, hogy mi volt anno, elhiszik, hogy "a zsidók találták ki az egészet". Ékes bizonyíték rá ez a kérdés is: megkérdezi, hogy VOLT VAGY NEM.
"Igen ám, csakhogy telekürtölik az internetet a holokamuikkal, és a szerencsétlen kölykök, akik sem nem olvasnak, sem nem hallották az öregektől, hogy mi volt anno, elhiszik, hogy "a zsidók találták ki az egészet". Ékes bizonyíték rá ez a kérdés is: megkérdezi, hogy VOLT VAGY NEM."
Hát akkor hü.lye, ez van. Nem is az a gond, hogy konkrétan itt tiltják a tagadást, hanem az, hogy ezzel precedenst teremtenek és innentől kis túlzással bármilyen történelmi tényt vagy kitalációt törvénybe foglalhatnak. Ékes példája ennek a szlovák történelemhamisítás.
Jó érzésű ember nem helyeselheti ártatlanok legyilkolást. De majd' negyedszázada a vízcsapból is a holokauszt folyik és sokunk nagyon unja. Amit ennyire erőltetnek, idő kérdése, és az ember megutálja. Továbbá hazug is. Sok milliónyian szenvedtek a világháború során nem zsidók is. A holokauszt témája körüli anomáliákról most nem beszélnék (számok, kétes bizonyítékok stb.) A hookauszttagadás büntetése is öngól. Akit eddig hidegen hagyott, az is gyanakodni kezd. Az átlag ember egyszerű, a tömegek általánosítanak, így ez a hozzáállás kontraproduktív.
Jómagam, aki szereti a történelmet és érdekeli a világháború, egy tizedmásodperc alatt kapcsolok el, ha meghallom a Holokauszt szó első szótagját. Unjuk. Negyedszázada hallgatjuk, most egy ideig beszéljünk másról, rendben?
"Unom már, de ezredszerre is leírom: Fasizmus =/= nemzeti szocializmus (nácizmus). A kettő nem ugyan az, nem egymás szinonimái. Két eltérő politikai eszme. Annyi a közös bennük, hogy mindkettő militarista, nacionalista és egyben tartalmaz kommunista gyökereket is, de egyáltalán nem ugyan az. A fasizmusban például egyáltalán nem voltak faji felsőbbrendűséget hirdető elgondolások, Olaszországban egészen addig nem üldözték a zsidókat, míg Mussolini hatalmát meg nem döntötték és nem lett Hitler bábja."
Ez miért is áll 0%-on? Melyik majom szerint ugyan az a nácizmus és a fasizmus? Mert az ilyen nemhogy a diplomáját adja vissza, hanem rögtön az érettségijét meg az összes általános iskolás osztályára vonatkozó bizonyítványát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!