Milyen tapasztalatotok van Japánról? Rossz vagy jó ország?
Tavaly voltam kint pár hetet.
Ne lepődj majd meg az Európában szokatlan "modernizálódottságtól".
Például a nyilvános WC-kben nem olyan egyszerű a dolog leöblítése.
Van egy kezelőpanel, amin kismillió gomb van, persze japán jelekkel, és van, amit megnyomva madárcsicsergés lesz, van ami elnyeli az ülőkét, van ami öblítés hangot ad, de nem öblít stb, stb.
Szóval nem egyszerű kiigazodni rajta :)
De jellemző ez az élet sok egyéb területére is.
Nem tudom hová költöztök, de a nagyobb városokban szinte lehetetlen normális lakást, házat venni. Ők nem szeretik a nagy méretű tereket, vagy nem tudom, de egy 30-40 négyzetméteres lakás náluk már óriásinak számít, és egy 10-12 négyzetméteres kis lyuk pedig abszolút nem megbotránkoztató.
És nehéz lesz barátokat szerezned. Kedvesek az emberek, de nem nyitottak. Egy "idegennek" jó részük pedig még úgyse fog megnyílni.
Egyébként, ha nem vagyok túl indiszkrét, megkérdezhetem, hogy mi okból költöztök Japánba?
2. válaszoló
Hüü de mázlista vagy! :)
Én nagyon szívesen kiköltöznék oda. ^^
Modern ország a régi kulturájuk viszont megmutatkozik sok helyen. Szerintem nagyon érdekes. De igaziból második válaszoló elég jól felvázolta Japánt. Nekem szimpatikus hely remélem elnyeri, majd a tetszésedet! ( bár a szüleidtől én sem értem ezt a viselkedést..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!