Miért érzi a többség kötelességének, hogy
eltántorítsa azt, aki megpróbálna valamit véghezvinni?
Figyelt kérdés
Rengeteg kérdés szól arról, hogy valaki a céljai megvalósításához kér ilyen-olyan segítséget vagy tanácsot. A válaszok többsége azonban ahelyett, hogy ténylegesen választ adna, inkább arról szól, hogy az illető miért ne csinálja, amit csinál. Hogy inkább hagyja az egészet a francba, mert nehéz és úgy sem sikerülhet, esélytelen.
Arra keresem a választ, hogy ez miért lehet? Irigységből, hogy nehogy valaki jobb legyen nálunk? Feszültség levezetés? Komplexusok? Szimpla trollság? Szerintetek?
Attól függ. Olvastam már itt olyan ötletet, amire mást nem is lehetett írni, hogy ez egy hülyeség és a realitásoktól teljesen elszakadt. Ilyenkor persze egy emberként mondja az összes válaszoló, hogy butaság.
A többi válaszoknál viszont vannak jó hozzászólások, az irigyekkel meg nem kell foglalkozni.
2013. jún. 14. 13:20
2/5 anonim válasza:
Én is azt gondolom, mint az első, minden eset egyedi, én valamire tényleg azt mondanám, hogy meg se próbálja, más dolgokban meg biztatom a kérdezőt. Szóval felesleges általánosítani, meg a mondanivaló helyett a mögöttes motivációt (pl. irigység) keresni a válaszokban.
2013. jún. 14. 13:22
3/5 anonim válasza:
Egyszerű példa, ha valaki azt kérdezi, milyen módszerrel lehetne öngyilkos, akkor persze hogy legtöbben le akarják beszélni, holott nyilván nem az volt a kérdés, hogy öngyilkos legyen-e, hanem hogy hogyan.
2013. jún. 14. 13:23
4/5 A kérdező kommentje:
Elnézést. Azt hittem, nyilvánvaló, tényleg nem szűkítettem a kört. Szóval azokra a kérdésekre gondolok, amik önmagukban nem feltétlenül hülyeségek, csak általában sok munkát, időt és energiát igényel megvalósításuk.
2013. jún. 14. 13:33
5/5 anonim válasza:
Szerintem ez is egy fajta "dögöljön meg a szomszéd tehene is"-effektus. "Ha én gyenge/gyáva/lusta vagyok küzdeni X célért, akkor más honnan veszi a bátorságot, hogy belevágjon?" De ez csak tipp, nem látok bele az ilyen emberek fejébe, és nem is szeretnék. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!