Miért számít "cikinek" a többség szerint, ha valaki kerüli a bulikat, alkoholt, dohányt, kábítószert és a túlzott szexualitást?
Vagy mindig is ez a hedonista, ösztöneinknek soha nem parancsoló életszemlélet volt a domináns?
Miért gúnyolják azt, aki nem szeret részt venni a hangoskodásokban, mulatozásokban; jobban szeret elvonulva, csendben szemlélődni, esetleg szolidabban szórakozni?
Van egy barátnőm aki soha nem jár bulizni, mióta ismerem 2× volt max. Nem iszik meg semmi ilyesmi..A barátai is mind járnak bulizni, de senki szerint nem ciki...
Ez csak azoknál ciki akik tényleg úgy buliznak hogy isznak, füveznek, bagóznak és dugnak egyszerre. Egy átlagos fiatal tökre megérti ha valakit ez nem szórakoztat. Én megértem az ilyeneket, mert volt idő mikor én se jártam konkrétan sehova, akkor feleslegesnek éreztem és én néztem kb hülyének mindenkit hogy hogy lehet ezeket élvezni. 16 évesen voltam először buliban, azóta rendszeresen, és már más véleményen vagyok. Szeretem, de ha más nem így gondolja rendben. Cikinek egyáltalán nem ciki.
Első, az hogy valaki nem szereti a fent említett dolgokat/lenézi őket, nem jelenti azt hogy nincsenek barátai. És aki imádja ezeket, annak sem biztos hogy vannak! Lehet hogy csak haverjai vannak akik tudnak vele piálni, de az első bajnál hátat fordítanának. Amúgy pedig ha valaki nem szeretiezeket, akkor az neki nem szórakozás, tehát nem vonja meg magától. Mindenkinek más a szórakozás, csak egyesek azt hiszik, hogy mindenkinek ugyanaz, és aki nem csinálja, az is vágyik rá, csak nem teheti meg... Egyszerűen csak el kell vonatkoztatni saját magától az embernek. Egyszer megkérdezte tőlem valaki, hogy nem hiányzik-e a szórakozás (=buli, pia stb). Megkérdeztem tőle, hogy neki hiányzik-e olyan dolog ami nem érdekli, amit nem szeret? Akkora csodálkozás volt az arcán, hogy hát ja, végülis igazam van most hogy belegondol. Azt hiszik az emberek, hogy mindenkinek ugyanaz kell.
Máskor például hallottam egy riportot a rádióban erről. Intelligens, szépen beszélő, egyetemistákkal. Azt mondja az egyik: "hát igen gyorsan lehúzok xy piát mert amúgy nem is ízlik, de minnél előbb el akarom érni az öntudatlanságot minden héten, mert hát stresszes az életem" Cigire ugyanez. Na most az ilyet mégis miért tiszteljem? Különben meg lenéző, utálkozó emberek mindenhol vannak. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mit csinál.
"Miért számít "cikinek" a többség szerint"
Honnan tudod, mit tart cikinek a többség? Készítettél felmérést reprezentatív mintán?
"Vagy mindig is ez a hedonista, ösztöneinknek soha nem parancsoló életszemlélet volt a domináns?"
Viszonyítás kérdése, ki a hedonista vagy ki mennyire parancsol az ösztöneinek. Amúgy ha kíváncsi vagy, régen milyen "életszemlélet" volt, olvass szociográfiákat mondjuk a 20. század eleji parasztok vagy munkások életéről. Hangoskodás? Ivás? Nem, kérlek, akkoriban még a verekedés és a bicskázás volt menő.
A legtöbb emnernek nincs egyénisége, önállóan képtelen gondolkodni.
Na ezek azok, akik minden sz*rt magukra vesznek, legyen az ruha, vagy viselkedésforma, mert "trendi", és megszólnak, ha te nem vagy ilyen.
Szóval, tetűládák véleményére ne adj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!