Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ortutaysok/volt ortutaysok!...

Ortutaysok/volt ortutaysok! Mi a véleményetek a szegedi koleszról?

Figyelt kérdés

Szeretnék többet megtudni erről a kollégiumról. Milyen ott az élet, milyenek a felügyelők, tanárok, stb. Lehet-e normálisan tanulni (persze tudom, hogy ez attól is függ, milyen szobatársakat kapok), milyen a szoba és mosdóbeosztás, ilyesmik. Szeretném, ha csak hiteles infókat írnátok, mert elég sok idióta pletykát hallottam már! ):

Egyébként meg bármit szívesen olvasnék, ami eszetekbe jut erről a koleszról.

Ja, és még egy kérdés! Ha szeretnék valakivel egy szoában (legalább egy emeleten) lakni, azt lehet kérvényezni valahogy?

Előre is köszönöm. 14/lány

2009. okt. 9. 15:21
 1/7 anonim válasza:

Szia! Kilencedikes Ortutays vok. Hát tanárokra nyugodt szívvel mondhatom h mindegyik másmilyen, és h hangulatfüggők, de mindenkivel ki lehet jönni. Végülis lehet normálisan tanulni, ugyanis beülhetsz a tanulószobába, ami minden emeleten van. Tudomásom szerint az A épületben 3 ágyas szobák vannak, de ebben nem vagyok biztos, (C épületben lakok) nálunk a C-ben 4 ágyas szobák vannak, a B épület pedig a fiúké.

3 tusoló/emelet, álltalában tanártól függ h bezárja-e 22 órakor és reggel 6-kor kinyitja, vagy lesz*rja és be se zárja. Tusolók hagynak maguk után kivánalmakat... (nuku függöny, ilyesmi, túl hamar nem érmes fürödni menni, mert hideg a víz) Ébresztő 6:30-kor, reggeli 6-8-ig, ebéd 12-15-ig, délutáni kimenő 4-ig van, ugyanis akkor kezdődik a tanulószoba, ami 18:30-ig van. (TAnártól függ h elenged-e hamarabb) vacsora 18:30-20-ig, kimenő kilencedikeseknek 20:30-ig, utánna évfolyamonként fél órával növekszik. Esti kimenőre ki kell íratkozni, ami abból áll h leírod az ügyeleti szobában a füzetbe a neved, és h mikor jössz vissza, és mikor visszajöttél bekarikázod a sorszámodat. Remélem tudtam segíteni :)

2009. okt. 9. 18:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a gyors választ, sokat segítettél!

A helyzet az, hogy elég nehezen engedek be bárkit is az intim szférámba (nem hinném, hogy tudnék együtt tusolni valakivel xd. tudom, hogy ez rettenetesen gáz, de ilyen a neveltetésem is, úgyhogy egyszerűen nem tudok megváltozni... ráadásul az eddigi osztályközösség is ilyen volt, ez meg csak rátett egy lapáttal), koleszban meg azért elég rendesen beletaposunk egymáséba (mármint abba a bizonyos "szférába"). Azt is tudom, hogy ha ilyen gondjaim vannak, akkor ne menjek koleszba, de... szóval nálatok ez hogy megy? Tudom, hogy ez most így nagyon gázul hangzik, de mást meg nem igazán ismerek, aki ortutays, úgyhogy inkább megkérdezem itt. :D

2009. okt. 9. 18:36
 3/7 anonim válasza:
Az a helyzet, h mindenki magából indul ki, tehát alap, h nem bámulom a másikat tusolás közben :) öltözködés ilyesmi, háát... általában tusolókban van bent pár szék, oda lehet rakni a cuccodat, és íratlan szabály, h belépés előtt kopogunk, ki szólnak h van-e hely :) De ha tényleg nagyon zavar, akkor reggel is eltudsz menni tusolni, mert álltalában van rá idő, és nem sokan vannak reggel. Nálunk például egész szoba reggel jár tusolni :)
2009. okt. 9. 19:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy foglalkozol az ügyes-bajos gondjaimmal. :D Tulajdonképpen vehetjük úgy, hogy megnyugodtam, és most már nem félek annyira. -.-" Csak nem lehet annyira gáz, ha rajtam kívül már több ezer gyerek kibírta. xD Szóval tényleg köszi!
2009. okt. 9. 19:45
 5/7 anonim válasza:
Nincs mit :D Mikor mész a koleszba egyébént?
2009. okt. 9. 21:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Elvileg jövőre. Ha felvesznek a Ságváriba. {kezdek kételkedni, lálálá) :) Meg persze ha anya nem szavazza le a koleszt. :) Bár, most én állok nyerésre... :D
2009. okt. 9. 22:58
 7/7 anonim válasza:
szia. 8-os vagyok, és szeretném kérdezni, hogy hogyan sikeült a terved? Felvettek? Koleszba mentél?
2011. szept. 24. 17:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!