Német irodalomból kell egy szakdolgozatot írnom. Ma is élő írónő művét elemezném, amiben van szerelem, zsidóüldözés. Milyen szakdoga témát válasszak ehhez?
Nem ismerem a művet nem is tudom miről szól de két dolog jutott eszembe, bár nem tudom ráhúzhatóak e erre a műre, az egyik Thomas Mann mondta a világ irracionalitásáról (nem tudom miylen művében), hogy modern világ, modern gondolkodás, mindenki tanul és félnek valami pincében élő nőtől mert boszorkány és mindenki elhiszi. Ez a zsidóüldözésről jutott eszembe, hogy leír e valami teljesen nonszensz dolgot- gondolok itt arra, hogy napközben zsidókat üldöz/ gyilkol és este meg imádkozik és rendes családapa.
Vagy pedig a másik a belső utazás, hogy bizonyos eseményeken keresztül az ember odajut és olyan dolgokat tud meg, amit nem szeretne tudni és szemben a klasszikus művekkel ahol a főhős jobbá válik és tanul az eseményekből a modenr művekben pedig nem történik ilyen de olyan dolgokra bukkan amit jobb lett volna békében hagyni.
Remélem érthető volt számodra mire gondolok és esetleg el tudsz indulni valamerre.
a dolgozatot nem velünk akarod megíratni, ugye? Jó, én is irodalom szakra járok, úgyhogy nem lepett meg a dolog, mert tele van a szak hozzád hasonlókkal, akiknek finoman szólva fingjuk nincs az irodalomról. Tudod egyszer viccesen mondta Woody Allen: Elolvastam a Háború és békét- valami oroszokról szólt. Kb ezen a szinten vagy te is irosdalomból. De ő legalább nem akart irodalomból diplomázni.
Ezt végső soron neked kell kitalálni és egy diploma előtt állótól szerintem minimum elvárható lenne, hogy önállóan. Mégis milyen segítséget vársz? Ennyiből, egy mű, amiben van zsidóüldözés és szerelem. Te vagy a legjobb példája mennyire mélyen van a magyar felsőoktatás?. Röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!