Csak engem dühít, hogy valaki a semmire veszi fel a támogatásokat?
Főiskolán vannak érdekes arcok.
Szoctám közben rálát a Nemzeti Múzeumra, 200 négyzetméteres lakásban lakik.
Szoctámmal dicsekedik, közben olyan notebookja van, hogy karácsonyra nem engedhetném meg.
90%-os leszázalékolás gerince miatt, gondolom bérlet, adókedvezmény miatt. Közben poénból a hátára veszi a szaktársát.
Én nem lennék képes "megbélyegezni" magam csak azért, hogy kapjak plusz pénzt, támogatást. Vagy én vagyok a barom, hogy én nem vallom magam cigánynak, hogy kapjak valamit én is?
Engem is dühít.
Az ilyenek miatt tart itt az ország, ezt most nem viccből mondom. Bűncselekményt követnek el, és azt hiszik, hogy ez a természetes viselkedés. Akik meg szemet hunynak felette, azokat se értem. Az adózási morál is remek irányba halad, ha már a diákok is a közösből lopnak.
Nem az zsebükben turkálunk, hanem csak annyit várunk el, hogy ne lopjanak, mert az mindenkinek káros. Ez nehogy már túl nagy elvárás legyen.
(a 90%-osnak tényleg nincs gerince, ahogy a hasonló társainak sincs)
Tudod kiknek lenne okuk dühöngeni?
Azoknak, akik igazán rászorulnának, mégis elesnek a támogatástól ezek miatt a nyerészkedő alakok miatt.
Ugyanakkor a düh, stressz nem vezet sehova, nem leszel előrébb tőle.
Inkább örülj, hogy te nem szorulsz rá pénzügyi támogatásra és légy büszke, hogy TE nem veszed el a lehetőséget azoktól, akiknek sokkal inkább jól jönne a pénz.
Nálunk is voltak cifra esetek.
Végig dolgoztam az egyetemet, hogy úgy-ahogy meg tudjunk élni mellette, közben a mezőgazdasági vállalkozó gyermeke, aki saját lakásban lakott, felvette a támogatást.
Logikátlan a pontozás, mint minden hasonló támogatás elbírálásánál.
Erről volt szobatársam jutott eszembe, akkor még személyes találkozó is volt az elbírálásnál, beköltözéskor az anyja a lelkére kötötte mit mondjon és a legrosszabb ruháit vegye fel.
Fél évig bírta a kollégiumot aztán elköltözött Budára, de szoctámot továbbra is kapott.
1-es 3-4-es válaszolók valószínűleg még csak 12-16 évesek, vagy ha nagykorúak akkor nem fizetnek adót és ezért nem dühíti őket, hogy valaki jogtalanul veszi fel a támogatásokat.
Ezer meg egy ilyen embert ismerek, nem tudsz velük mit csinálni, csak dühöngeni, mert nincs bennük annyi méltóság, hogy a helyzetükre való tekintettel ne vegyék fel ezeket a támogatásokat.
Közben meg olyan emberek elől veszik el a pénzt, akik valójában rászorulnának.
Igen, igazad van.
De az, hogy cigány, az hogy jön ide? Arra nem jár semmiféle támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!