A cigányok többsége miért primitív és miért élnek középkori szinten?
Történelmi, kulturális okok elsősorban. Amíg a többségi társadalom modernizálódott, addig ők nem integrálódtak ebbe a társadalomba és így aztán lemaradtak pár száz évvel. És ezen nem változtat semmit az sem, ha jelentős részük él a modern technika eszközeivel is, mert a kultúra nincsen meg hozzá.
A genetika csak annyiban számít, hogy hiába nem cigány családban nevelkedik a cigánygyerek, a kinézet miatt ő tudja, hogy cigány, és mások is tudják ezt, így aztán megvan az esélye, hogy abba az irányba sodródik, ahol ősei voltak.
Mert a cigányság már évszázadok óta törzsi társadalomban él, és nem hajlandó lemondani a kívülmaradás "kultúrájától".
Sokkal előrébb lennének, ha egy néppé fejlődtek volna.
Egy nagy cigány család számára egy másik cigány család az potenciális rivális. Ezért mondtam, hogy törzsi társadalomban élnek.
A kultúrájuk le van maradva több száz évvel, és nagyon megnehezíti az integrálódási folyamatot az is, hogy a cigányok többsége egyáltalán nem akar integrálódni. Generációk nőttek fel úgy, hogy segély+pótlékok+lopás, nekik a munka megvetendő (szerintük az dolgozik, aki béna a lopáshoz), a tanulás úgyszintén.
Viszont nagyban beleszámít az is, hogy a többségük egyáltalán nem akar beilleszkedni. Mert aki be akart, az már rég meg is tette (van ilyen ismerősöm). Amíg az állam úgy halogatja a cigánykérdést, hogy "segély + pótlék aztán csináljanak amit akarnak", addig itt semmilyen változás nem lesz. Gyökeresen meg kell a cigányok szokásait, viselkedését, értékrendjét változtatni, mert ez, ami most van, már nem sokáig "fenntartható".
Én azt nem értem, hogy nem szeparáltan élnek, köztünk utaznak bkv-n, az utcán is köztünk járnak, az én szomszédomban is laknak és mégsem vesznek át semmi olyat, amitől fejlődnének.
Az én szomszédoméknak nincs wcjük, 8-ik kerületben lakunk. Ezért egy vödörbe pisilnek, wc papírt is abba dobják, majd ezt a vödröt kint tárolják az ajtajuk előtt - pisivel, wc papírral. Most valaki feljelentette őket az önkormányzatnál, hogy a lépcsőházba is bepisilnek és kint tartják a vizeletüket a gangon. Ebből az egészből az lett, hogy kimentek üvöltözni a gangra, hogy szégyellje magát a fehér ember, amiért annyi gerince nincs, hogy odaállt volna elé, hogy tegyék el a vödröt és inkább megy feljelentgetni név és arc nélkül. Majd bement a házba, a 20 éves fiának elmagyarázta, hogy látod kisfiam micsoda cigánygyűlölő nép ez a magyar, így intézik az ügyeiket. Na akkor holnap mi is feljelentjük a kisboltost, hogy nem ad blokkot a cigihez - üvöltve beszélnek és "szerencsére" életük minden percéről tudunk.. Szóval egyszerűen én azt nem értem, hogy miért nem látja, hogy más nem tartja a wcje tartalmát az ajtajában, és miért annyi esze van, hogy ez a cigánygyűlölet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!