Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen kárörvendőek az...

Miért ilyen kárörvendőek az emberek?

Figyelt kérdés

Néhány napja volt egy balesetem az utcán, nagy közönség előtt. Elestem,bevertem a fejem és a lábam. Mindenhonnan ömlött a vér és én alig bírtam magamhoz térni. Valahogy, fölkászálódtam és amikor felnéztem mindenki röhögött rajtam. Egyetlenegy ember nem jött oda mekérdezni hogy vagyok. Nem segített senki, mindenki röhögött.

Ez valóban ennyire vicces lett volna? Én ezt nem értem...hogy lehetnek ennyire kárörvendőek az emberek? Miért nem segített senki?

Most nem dicsekvésképpen mondom de én akárhányszor tanúja voltam ilyen balesetnek mindig kötelességemnek éreztem, hogy segítseg az illetőnek.

Ez a kis történet elgondolkoztatott. Teljesen csalódtam az emberekben.

Te segítenél? Mit gondoltok erről?

2009. okt. 7. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,mindenképpen segítettem volna. Nem is nevettem volna..még ha haverokkal vagyok sem.
2009. okt. 7. 15:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan segítenék, mint ahogy már tettem párszor. Nem tudom, milyen környéken lehettél, biztos Pesten, vagy nagy városban történt.
2009. okt. 7. 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon különös, mert a pszichológia is azt mondja,ilyen esetben azért szívest-örömest segítenek az emberek, nem röhögnek. Akkor nem mennek oda, ha "komplikált eset vagy" esetleg, vagy gyanús h részeg vagy narkós.
2009. okt. 7. 15:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát ha veletek találkozom, biztosan jobban jártam volna. Mondhatni nagyon megsérültem.

Én nem tudom elhinni, hogy ilyenek az emberek. Örömüket lelik más fájdalmában?

2009. okt. 7. 16:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Megnyugtatlak, egyik sem vagyok.
2009. okt. 7. 16:01
 6/8 anonim ***** válasza:

hát a közmondás azt mondja, hogy a "legszebb öröm a káröröm"

ne haragudj, nem bántásképp írom, de ami tény az tény.

remélem már jobban vagy :)

2009. okt. 7. 18:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem azért nevettek, mert elkeseredettek. Vesztesnek érzik magukat, és örülnek, hogy rajtad meg "látszik is, hisz elestél". Szegényebbek nálad. Én múltkor bringával zúgtam, eltört a villám akkorát, felnéztem röhögtek, aztán felajánlották a segítségüket...
2009. okt. 8. 16:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Én segítettem volna, soha nem értettem az ilyen embereket.

Amúgy a pszichológia azt mondja- és igaz amit mond-, hogy ha nyilvános helyen történik vmilyen baleseted, ahol tömegek vannak, vagy több ember van, minimális az esélyed ara, h odamennek segíteni-mint a te esetedben is.

Viszont ha pl csak 2-en vannak ott, jóval több az esély rá, h segítenek. Miért?

A válasz abban van van, h ha többen vannak ott, akkor mindenki a másiktól várja el, h segítsen, magyarul a felelősség szétoszlik. De ha csak 1 ember van ott, akkor a felelősség teljes mértékben rá hárul, így valószínűleg odamegy. Ilyen az ember.

2009. okt. 9. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!