Miért utálják ennyire az oroszokat?
Nem értem, mindenki csak megjegyezéseket tesz állandóan. Komolyan már lassan szégyellem elmondani, hogy tanulok oroszul, mert szinte lenéznek érte az emberek. Én már voltam kint Oroszországban a barátnőmnél Moszkvában és nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Olyan ellenséges mindenki, miért??
16/L
11-es! Te pedig szerintem húzd ki a hátsódból a fejed! Menj el Oroszországba, írj Putinról egy bíráló cikket, majd bámulj, mint hal a szatyorban, ha néhány kigyúrt, napszemüveges állat a saját lakásod liftjében kicsinál. Arra pedig véletlenül se számíts, hogy komolyabb nyomozás fog indulni az ügyedben.
Oroszország egy kvázi diktatórikus, már-már despota ország, ahol jogállamiság vagy pluralizmus csak papíron van, a szervkereskedelem és a gyermekprostitúció virágzik, ahol a nőknek a mai napig "kuss a neve", a családi belüli erőszak terén világelsők, ahol a rendőrök az utolsó bőrt is lehúzzák rólad a saját kényük-kedvük szerint, ha nem tudsz néhány rubelt csúsztatni nekik, a korrupció mindent ural, ahol a HIV fertőzöttek aránya a társadalomban Európában a legmagasabb. És mindez le van öntve a velejéig romlott ortodox egyház rettenetesen álszent maszlagjával, az orosz nép "tisztaságáról". A ruszkik a világ egyik legképmutatóbb népsége.
Egyébként minden ország olyan kormányt kap, amilyet megérdemel. Az átlag orosz ember mentalitásának tökéletesen fekszik ez a rendszer, igazából úgy nem is tudná az életét elképzelni, hogy ne uralkodjon valaki fölötte. Az orosz nép ki van éhezve egy atyuskára, aki helyette nem csak cselekszik, hanem gondolkodik is, a demokráciával pedig semmit nem tud kezdeni. Az orosz egy betegesen szervilis nép, amely soha nem fog forradalmat kirobbantani, ha az éhhalál fenyegeti, akkor sem. 17-ben sem forradalom volt náluk, hanem néhány ügyes komcsi puccsa, akik egyszerűen meglovagolták a világháború okozta válságot.
Az már ezekhez képest csak egy mellékes dolog, hogy valami hihetetlenül igénytelen és ízléstelen nép. Ajánlom, hogy kukkants bele néhány orosz közösségi portálba, és ha a legalább minimális jó ízléssel rendelkezel, akkor a képek láttán garantáltan le fogsz fordulni a röhögéstől a székedről!
Hát nem tudom... Az való igaz, hogy elég kaotikusak náluk az állapotok, és az is, hogy nem a jó ízlés az erősségük, de összességében véve én kedvelem őket, mert nyílt, őszinte, mesterkéletlen, melegszívű és barátságos emberek.
Voltam már amcsi fiatalok közt is buliban és ruszkik között is, és az utóbbi sokkal nagyobb élmény volt. Az amcsiknak rohadt nagy arcuk volt, elképesztően bunkók voltak, huszonéves felnőtt emberként, egy aberrált kamasz gyerek módjára viselkedtek, és kb. az intelligenciájuk is azon az szinten volt. Erősen érződött, hogy nagyban sz*rik náluk mindenki mindenkire, csak magukkal törődnek. Ha feltesznek egy kérdést, hogy pl.: "Whats up?" sokszor meg se várják, hogy válaszoljon nekik az ember, csak azért szólnak egymáshoz, hogy azt a baromira semmitmondó és felszínes kapcsolataikat nagy nehezen fenntartsák. Én komolyan azt éreztem, hogy felőlük ott helyben is megd*gölhetnék, mert csak annyit csinálnának, hogy kihívnák a mentőket, majd miután elszállítottak, ugyanúgy folytatnák tovább a bulit.
Az oroszok fél óra után úgy kezeltek, mintha hosszú évek óta barátok lennénk. Végig lelkiismeretesen ügyeltek arra, hogy én és általában mindenki a buliban jól érezze magát. Ha kicsit elmerengtem, már odajött hozzám egyikük, és aggódó arccal megkérdezte, hogy mi a baj, majd meghívott egy üveg sörre (szinte alig kellett piáért fizetnem, mert annyiszor fizették helyettem), és hívott a többiek közé táncolni. Rengeteget mosolyogtak, de nem azzal a kommersz mosollyal, mint az amcsik, hanem a legbarátságosabb, legszívbőljövőbb mosollyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!