Miért utálják ennyire az oroszokat?
Figyelt kérdés
Nem értem, mindenki csak megjegyezéseket tesz állandóan. Komolyan már lassan szégyellem elmondani, hogy tanulok oroszul, mert szinte lenéznek érte az emberek. Én már voltam kint Oroszországban a barátnőmnél Moszkvában és nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Olyan ellenséges mindenki, miért??
16/L
2013. máj. 31. 16:48
1/16 anonim válasza:
én csak annyi tudok h nem tudnak vezetni xD
2/16 anonim válasza:
Nem az embereket utálják hanem a régi Szovjetuniót a ránk nézve rossz hatással lévő kommunizmusért, azért 16 évesen ennyi rálátásod legyen
Ma ugyanolyan emberek mint mi
20/F
3/16 anonim válasza:
Nem utálja őket senki, tök jó fejek:)
4/16 anonim válasza:
Valóban, miért kéne egy népet utálni azért ,mert koszos barbárokként viselkedtek a "felszabadításkor" (padláslesöprés, megerőszakolások, málenkij robot), aztán több mint 40 évig, még Sztálin bátyó után is rabszolgasorsban tartottak minket?
Nem is értem...
5/16 anonim válasza:
Én még az átkosban tanultam oroszul. Le voltam nézve, hogy ennyire érdekelt. Magát a népet és kultúrát szeretem. Pravoszláv vallású vagyok. A mai napig is vannak orosz barátaim. Sok orosz a magyarokat nézi le.
6/16 piriiiiii válasza:
Én speciel szeretnék megtanulni oroszul, és kimenni Oroszországba.
7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tisztában vagyok avval hogy mi történt évekkel ezelőtt, én is tanultam törit, meg a nagyszüleim is tudnak mesélni... De hogy MA miért kell így viselkedni egy 16 éves lánnyal szemben, undorító megjegyzéseket tenni, azt nem értem!
2013. máj. 31. 18:48
8/16 anonim válasza:
Ajánlom a tanulást, mert egy szép nyelv és igen nagy kultúrával rendelkezik. Oroszo, gyönyörű és teljesen más világ. Régen is, mi oroszosok le voltunk nézve.
9/16 anonim válasza:
Teljesen más világ, de pont nem annyira Moszkva manapság, amit kiemeltél, kedves kérdező. Mára erősen kapitalista lett Moszkva városképe, berendezkedése, kultúrrája, és a világ egyik legdrágább városa lett. Sokat változott a szocializmus óta. De egészében az orosz kultúra, az orosz emberek, és Oroszország valóban sajátos.
10/16 anonim válasza:
Te jó ég...Nah,mindegy gyerekek.A legjobbat a "szeretnék kiutazni oroszországba" mondaton nevettem.Igazából nem tudom hogy miért vágyik valaki oroszországba,mert onnan példáúl mindenki kivágyik,de utazz csak ki meglássuk meddig lessz neked ott jó ;)Nincs semmi bajod az oroszokkal?Majd ha uralkodni akarnak feletted akkor meglessz.Ha úgy általánosan vesszük az oroszokat van olyan nép amely szeretné őket?Hááááát bizony ez itt a bökkenő hogy nincs.Még a szomszédaik az ukránok is utálják őket.Persze ha MO-ról van szó miért is kéne megemlékezni 56-ról vagy esetleg a kommunizmus-bolsevizmus szovjetúnió kellemes hatásairól.De hagyjuk a történelmet hisz miért is ítélnénk asszerint őket,vegyük példáúl az életszinvonalt.Valaki járt már Moszkván kívűl?Vagy mondjuk olyan helyen ahol nem egy nagyváros van éppen?Lépjétek át a nagyvárosok határait és még egy időutazást is kaptok ingyenesen a "középkorba".A háború közben és után mikor az oroszok bevonultak "felszabadítani" a megszállt területeket a felszabadítás szót nem csak a német uralomra értették hanem a nők szüzességére,az emberek vagyonára,jogaira,egészségére,szabadságára és az ország civilizáltságára is.Szegény oroszok számára a zsebóra olyan volt mint a busmangyerek számára a mobiltelefon,nem tudták hogy mi az a hálóing(estélyi ruhának nézték) és még sorolhatnám...és ez nem túlzás hanem maga az igazság,ezt olyan emberektől tudom melyek azokban az időkben éltek.Érdekes hogy azután hogy sok katona kijutott az országa határaiból kézzel lábbal próbált valahül külföldön letelepedni ez is bizonyít valamit nemde?Nah,ennyit az oroszok kultúrájáról.Pesze nem feledkezek meg költőikről,irodalmukról mely tagadhatatlanúl gazdag,azonban ez még semmire sem mentség. Igazából nincs az oroszokkal különösebb bajom de úgy gondolom nincs mit velük szorozni-osztani.Ha külön emberekről van szó akkor természetesen vannak közöttük nagyszerűek.Amit leírtam az általánosan jellemzi a népüket,és bizony valós történelmi tapasztalat.Ha határontúli magyarok volnátok értenétek azt amiről beszélek :)Na jöhet a leszavazás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!