Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valószínű, hogy ostobábbak...

Valószínű, hogy ostobábbak azok az emberek akik itt maradnak Magyarországon éhbérért, szétdolgozni magukat, mint azok akik külföldön sok pénzért például pincérkednek?

Figyelt kérdés

2013. máj. 31. 09:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Londonban dolgozom vendeglatasban, mi 2-en a parommal (szinten vendeglatas) felre tudunk tenni havi 1000 fontot. Kettonk fizuja 2400 netto (ami itt nagyon alacsony), a szoba havi 600 mindennel, 800 meg elmegy az eletre (kaja, utazas, buli, etterem, ruha). Nem elunk nagyon nagy labon, de elso a megtakaritas. Van egy jol jovedelmezo befektetesunk is, de ahhoz nem nyulunk, max hozzateszunk.
2013. jún. 1. 02:00
 22/25 anonim ***** válasza:

Kérdező:

"itthon hogy lett saját lakásod? nekem havi 60 ezerből még nem jött össze rá."

Nyilván nagyobb részt szülői segítséggel, de magam sem csak havi 60-at keresek, és úgy 5-6 év alatt ugyanilyen lakásra összejönne a spórolt pénz (nyilván bérelt lakásban lakva értem, és autó nélkül, mert az most sincs nekem), ugyanakkor ugyanez Angliában, ottani bérrel és ottani lakás bérléssel 20-30 év is lenne.

Tehát az olcsó ingatlan végül is egy érv az itthon maradás mellett, nyilván neked a 60 ezerrel nem az.

2013. jún. 1. 09:24
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem biztos. A körülményektől függ. Nyilván, aki nem beszél nyelvet, annak nem biztos, hogy jó ötlet kimennie, mert "majdcsak rámragad vmi, és közben megcsinálom a szerencsémet), mert ez gyakran nem így megy. Az is lehet, hogy van itthon vki, akit támogatnia kell - beteg kistesó, magatehetetlen, gondozásra szoruló, idős anyuka. Vagy egyszerűen szeret Magyarországon élni. Nem feltétlen ostoba. Max. azt nem szeretem, amikor azok, akik rosszul fizető munkákat vállalnak el itthon, fújnak meg köpködnek azokra, akik külföldre mennek, hogy jobban keressenek.
2013. jún. 1. 14:51
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem ostoba egyik oldal sem. Mindenkinek megvan a maga indoka, hogy miert el ott, ahol el.

5.5 eve jottem ki Angliaba egy kis gyari faluba, Manchestertol 1 oranyira. Azert ide, mert itt volt ismeros. Csak szallast intezett, de rogton mindent fizetnunk kellett. De mar a szallas intezes is nagy segitseg volt.

Tulajdonkeppen a 0-rol indultunk. Nem esz, csak kitartas kellett hozza, az elhatarozas, hogy barmit, barmikor.

Nem egy hatalmas alom, egyik oldalrol nezve szeretek itt lenni, masik oldalrol nem. En valasztottam, igy nem nyavajgom. Tudtam, hogy nincs kolbaszbol a kerites, hogy 6-an kezdunk egy ingatlanban, egy felfujhatos matracon, szamolva azzal, hogy leneznek, hogy wc-t kell pucolnom, hogy elso honapokban orulok, ha kenyerem lesz. De osszehoztuk. Mara mar van egy majd 3 eves kislanyunk, tul vagyunk sok kudarcon, tragedian, lelki toresen, akarcsak magyarorszagi tarsaink. Ok otthon, mi itthon tartunk ki. Voltak idoszakok, mikor nem tudtam dolgozni, de most van melom. Sok fele gyarban dolgoztam mar. Jelenleg takaritonokent dolgozok. Most hazat veszunk, kistesot tervezunk, utana karrier epitesbe kezdek. Tanulok suliba angolt, jovo tanevben valami egyebet is szeretnek. (tanitoi diplomam van, valamit ez iranyban szeretnek esetleg)

Nem almom eletem vegeig takaritonoskodni, nem is fogok. Kitartassal megvalosithato. Ugyanezt kell otthon is csinalni. Helyrajzi kulonbseg van a ketto kozott (na meg egy kicsit a csaladtol valo tavolsag, nagyobb esellyel)

2013. jún. 1. 22:35
 25/25 anonim válasza:
Nem..
2014. márc. 28. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!