Valószínű, hogy ostobábbak azok az emberek akik itt maradnak Magyarországon éhbérért, szétdolgozni magukat, mint azok akik külföldön sok pénzért például pincérkednek?
Én is jól érzem magam itthon, eszem ágában nem mennék ki külföldre. Legjobb esetben is csak pár hónapra, ha lenne ideiglenes munka, de az is csak akkor ha olyan meló aminek van értelme.
Nem tudom miért lett a mai fiatalok körében ekkora divat, hogy húzzanak el a csába külföldre. Ott sem jobb az élet.
Ez jó kérdés miután egy magyar orvos 2-3 százezer forintot keres, amíg az usa-ban 2.75-4.6 millió forintig havonta...
Bár ott még a szemét szedő fizetési is milliós összeg.
Akkor képzeld el norvégiát...
És az sem teljesen igaz hogy ott "drágább az élet" mert jellemzően elektronikai cikkek ott olcsóbbak (Pl egy iphone ott is ugyanannyi/olcsóbb mint itt), igaz részben azért mert itt jóval magasabb az áfa. Főleg az ingatlanárak magasabbak ott jelentősen, de an nem minden városra vonatkozik.
Én külföldön dolgozom vendéglátásban, heti 6 napban szóval, napi 8-9 órában és sokkal keményebb a munkatempó mint otthon volt. A különbség az hogy itt megfizetik, ki tudok venni nyáron is szabit, van fizetett szabadság, rendesen be vagyok jelentve, megbecsülik a munkámat, van fizetésemelés, nincs kettős jelenléti ív és nem rúgnak ki ha beteg vagy.
Egyébként ahhoz hogy kigyere nem kell sok ész, ahhoz hogy a nulláról, ismerős nélkül elindulj és elérj valamit egy idegen környezetben már igen.
Aki azt hiszi hogy "éreccségivel" vagy 8 általánossal küföldön többet fog keresni,mint idehaza egy szakmabéli mesteremeber, na AZ az ostoba.
Aztán meg jön haza bömbizve, hogy nem volt kóbászkából a kerítés...
A kérdés jó.
Voltak nálunk a cégnél az angol anyavállalattól és kérdezték, hogy menyit kap itt a sima melós. Mondjuk 70-80 körül nettó. Hm az nem rossz, hetente? :D
#15 Jó nagy tévedésben vagy, rokonom 100 ezret keresett itthon diplomával, kivett egy szobát rezsivel 30-ért, busszal járt, kaját vett, néha elment szórakozni és hó végére maradt 20 ezer Forintja!
Most az osztrákoknál van egy gyárban, 1250 Euró kap kézbe, 300 a szoba rezsivel, kocsival jár, kaját vesz, hétvégén hazajár, ugyanúgy bulizik, és hó végén megmarad 150-180 ezer Forintja. Ha a határ mellől járna ki, akkor ehhez adj még hozzá +90 ezret. A benzint az ingázásra pedig év végén letudod írni az adóból!!
Szerintem ma itthon nem sokan tudna megspórolni ennyi pénzt, úgy, hogy mellette még jól is élnek.
Ennyi a különbség..
Angliában egy pincér kb. 1000 fontot keres - régiótól függően. A megélhetési költségeket tekintve ő ugyanolyan színvonalon él ott, abból a bérből, mint itthon a 70-80 ezerből.
Szóval nem jól.
Külföld sem meseország, meg kéne már tanulni végre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!