Ki a kedvenc írótok vagy költötök, és miért?
Háy János (Ma élő magyar író)
Aki az iwiw-en özvegy katolikus papnak nevezi magát.
Az írásai pedig rettentően szórakoztatóak.:))
Költőm Petőfi, méghozzá azért, mert gyerekkoromban nálunk este még felolvasás volt, illetve, ha TV, akkor Latinovits felolvasása :D Az alföld és A puszta télen volt a két kedvencem. Ezek a régi emlékek megmaradtak, később is ő volt a kedvencem.
Íróm Móricz, Mikszáth és Örkény. Emlékszem, suliba mindig kiutáltak, hogy stréber vagyok. Imádtam olvasni, a kötelezőket jó kedvvel vettem.
Költőknél csak magyarokat szeretek igazán, ők közelebb állnak hozzám.Külföldi íróm sok van, de talán legjobban Barbara Woodot szeretem.
Rejtő - mert eszméletlen jó stílusa van, és emelett baromi jó a humora
Emily Bronte - ő is nagyon jól ír. Ahogy az Üvöltő szelekben ír a szerelemről...nagyon szép...
Mondjuk azt hozzá tenném, h a nyálas romantikától hányok, de ez nagyon szép! Aki már igazán volt szerelmes megérti... :)
Dosztojevszkij- Valami szméletlen jó ő is. 800 oldalas könyvéből egy pillanatig sem untam egy részt sem
költő: Ady- szinte minden témát érint verseiben. Nemcsak jól a stílusa, hanem van mondanivalója is.
Rejtő Jenő nekem is kedvencem.
Magyarok közül még: Faludy György, Szabó Magda
Külföldiek: Steinbeck, Hardy, Sinclair Lewis, Stefan Zweig, Remarque, david weiss,
Most hirtelen több nem jut eszembe:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!