Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki a kedvenc írótok vagy...

Ki a kedvenc írótok vagy költötök, és miért?

Figyelt kérdés
Nekem nagy kedvencem Weöres Sándor, illetve Nagy László a mély tartalmakért, amiket tartalmaz a költészetük.
2009. okt. 4. 20:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%
A Bronte nővérek. Hogy miért? Szó nincs rá. Önmagukért :) Csak el kell olvasni bármelyik könyvüket! Lélegzetelállító.
2009. okt. 4. 22:39
 22/26 anonim válasza:
100%
Arany János
2009. okt. 5. 17:56
 23/26 anonim válasza:
100%

Háy János (Ma élő magyar író)

Aki az iwiw-en özvegy katolikus papnak nevezi magát.

Az írásai pedig rettentően szórakoztatóak.:))

2009. okt. 5. 18:57
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Költőm Petőfi, méghozzá azért, mert gyerekkoromban nálunk este még felolvasás volt, illetve, ha TV, akkor Latinovits felolvasása :D Az alföld és A puszta télen volt a két kedvencem. Ezek a régi emlékek megmaradtak, később is ő volt a kedvencem.

Íróm Móricz, Mikszáth és Örkény. Emlékszem, suliba mindig kiutáltak, hogy stréber vagyok. Imádtam olvasni, a kötelezőket jó kedvvel vettem.

Költőknél csak magyarokat szeretek igazán, ők közelebb állnak hozzám.Külföldi íróm sok van, de talán legjobban Barbara Woodot szeretem.

2009. okt. 5. 23:16
 25/26 Evelynn ***** válasza:

Rejtő - mert eszméletlen jó stílusa van, és emelett baromi jó a humora

Emily Bronte - ő is nagyon jól ír. Ahogy az Üvöltő szelekben ír a szerelemről...nagyon szép...

Mondjuk azt hozzá tenném, h a nyálas romantikától hányok, de ez nagyon szép! Aki már igazán volt szerelmes megérti... :)

Dosztojevszkij- Valami szméletlen jó ő is. 800 oldalas könyvéből egy pillanatig sem untam egy részt sem

költő: Ady- szinte minden témát érint verseiben. Nemcsak jól a stílusa, hanem van mondanivalója is.

2009. dec. 6. 12:11
 26/26 anonim válasza:

Rejtő Jenő nekem is kedvencem.

Magyarok közül még: Faludy György, Szabó Magda

Külföldiek: Steinbeck, Hardy, Sinclair Lewis, Stefan Zweig, Remarque, david weiss,

Most hirtelen több nem jut eszembe:)

2010. jún. 2. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!