Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki a kedvenc írótok vagy...

Ki a kedvenc írótok vagy költötök, és miért?

Figyelt kérdés
Nekem nagy kedvencem Weöres Sándor, illetve Nagy László a mély tartalmakért, amiket tartalmaz a költészetük.
2009. okt. 4. 20:05
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
75%
Én Móricz Zsigmond és Jókai Mór műveit szeretem nagyon :)
2009. okt. 4. 20:11
 2/26 anonim ***** válasza:
85%
Petőfi Sándor
2009. okt. 4. 20:14
 3/26 anonim ***** válasza:
92%

Steven Saylor.

Főleg a Roma Sub Rosa sorozat (vagy Gordianus-sorozat, ha úgy jobban tetszik.)

Egyszerűen zseniális, ahogy lefesti az ókori Róma hétköznapjait. Olyan mintha csak ott lett volna. Olyan természetességgel írja le, mintha benne élne.

Ha magyarra gondolsz, akkor nem tudom.

Arany János és Vörösmarty Mihály verseit kedvelem és talán Nemere István regényeit.

De inkább külföldi szerzőket olvasok.

2009. okt. 4. 20:15
 4/26 A kérdező kommentje:
külföldi is érdekel, magyar is...
2009. okt. 4. 20:18
 5/26 anonim válasza:
80%
Novalis és még sokan mások :)
2009. okt. 4. 20:18
 6/26 anonim válasza:
92%
Lemaradt, hogy Novalis költészetét a költemények tartalma miatt szeretem. Az elvágyódás, amit a szerelme halála után érzett.. azzal azonosulni tudok, illetve tudtam.
2009. okt. 4. 20:24
 7/26 anonim ***** válasza:
92%
Ady, nem tudom, egyszerűen anélkül értettem már elsőre, hogy komolyabb megerőltetést fektettem volna a tanulásba.
2009. okt. 4. 20:26
 8/26 A kérdező kommentje:
Ady engem is megfogott valahol, csak néhány verse nagyon "kemény". (pl. Héja nász az avaron)
2009. okt. 4. 20:29
 9/26 anonim ***** válasza:
92%
sok kedvencem van, a legkedvesebb Kundera. olvasás közben azt érzem, kimondja, amit érzek és gondolok, csak sokkal szebben, kifinomultabban. Örkényt,József Attilát, Radnótit és Adyt is nagyon kedvelem, ők magukért beszélnek, indoklás nélkül. és végül Kishont Ferencet, a fantasztikus humoráért.
2009. okt. 4. 20:41
 10/26 anonim ***** válasza:
92%

Ady pont ebben volt nagy, hogy nem tökölt, kimondta, az se érdekelte, ha hazaárulónak nyilvánították ezért. :-)

És tudod, mit, ma is aktuálisak a versei. :-)

2009. okt. 4. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!