Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki a kedvenc írótok vagy...

Ki a kedvenc írótok vagy költötök, és miért?

Figyelt kérdés
Nekem nagy kedvencem Weöres Sándor, illetve Nagy László a mély tartalmakért, amiket tartalmaz a költészetük.
2009. okt. 4. 20:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%

Petőfi

Nagyon megfogott a népies költészete.

2009. okt. 4. 20:50
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Petőfi igen közel áll hozzám,főleg a forradalmi és a télies,sötétebb versei,amik nem is olyan sötétek,tájleírások,bár az Alföld nem áll hozzám közel.Az apostol meg örök kedvenc,azt imádom.

Nem készült belőle vmi film sosem?

Arany Jánosnak a balladáit szeretem.

Vass Albert,Dumas,Walter Scott,József Attila.De nincs akkora kedvenc,mert mindenkitől tetszik valami.Legalábbis,ha versekről,novellákról van szó.

2009. okt. 4. 20:58
 13/26 anonim ***** válasza:
83%
Jókai,Kodolányi,Nyírő József ( gyönyörű a nyelvezete).Juhász Gyula,Arany Jánod,Hemingwai,Cronin és még sokan mások.
2009. okt. 4. 21:00
 14/26 anonim ***** válasza:
92%

József Attila

közel áll hozzám a tragikus élete, és a szerelmes versei mindig megríkatnak. egyszerűen hatással van rám.

2009. okt. 4. 21:10
 15/26 anonim ***** válasza:
87%

Héjanász az avaron a kedvencem!!

Adyn kívül szeretem József Attilát (mindkettőt a kissé aberrált életszemlélete miatt), Tóth Árpád verseit azért, mert tele van lélekkel, Kányádi Sándornak meg a gyerekverseit.:)

2009. okt. 4. 21:31
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

(Steven Saylor mellett) talán még megemlíthetném Conn Igguldent és Steven Pressfieldet.

Ők is elég valósághűen festik le az ókori világot.

Amúgy miért érdekel?

2009. okt. 4. 21:33
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
Murakami Haruki a kedvenc íróm, a Szputnyik, szívecském című könyve volt az első, amit olvastam tőle. Azóta minden magyar/angol nyelvű könyvét kiolvastam, ami Magyarországon kapható.
2009. okt. 4. 21:34
 18/26 A kérdező kommentje:
mert jó olvasgatni, hogy nem egymást bántó, cinikus válaszok érkeznek, és itt senkit nem kell kritizálni azért, mert ő x-et szereti y helyett:)
2009. okt. 4. 21:35
 19/26 anonim válasza:
84%

Költők közül: Ady (leginkább a kései költészete tetszik, kedvenc versem tőle a Párizsban járt az ősz), József Attila, Radnóti, Villon. Mind-mind nagy egyéniség volt, és le merték írni azt amit más nem.

Regények közöl magyar Hernádi Gyula művei. De a legjobb könyv, amit eddig olvastam Boris Vian: Öljünk meg minden roh@dékot, borzalmasan cinikus és humoros egyben. Ez az ember egy (őrült)zseni volt.

(nem értem, mért nem engedi normálisan elküldeni, ez egy könyv cím, akkor is ha trágár.. ehh)

2009. okt. 4. 22:29
 20/26 anonim ***** válasza:
76%
Radnótit szerettem volna érettségin húzni. Sajnos nem az lett.
2009. okt. 4. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!