Ki a kedvenc írótok vagy költötök, és miért?
Petőfi
Nagyon megfogott a népies költészete.
Petőfi igen közel áll hozzám,főleg a forradalmi és a télies,sötétebb versei,amik nem is olyan sötétek,tájleírások,bár az Alföld nem áll hozzám közel.Az apostol meg örök kedvenc,azt imádom.
Nem készült belőle vmi film sosem?
Arany Jánosnak a balladáit szeretem.
Vass Albert,Dumas,Walter Scott,József Attila.De nincs akkora kedvenc,mert mindenkitől tetszik valami.Legalábbis,ha versekről,novellákról van szó.
József Attila
közel áll hozzám a tragikus élete, és a szerelmes versei mindig megríkatnak. egyszerűen hatással van rám.
Héjanász az avaron a kedvencem!!
Adyn kívül szeretem József Attilát (mindkettőt a kissé aberrált életszemlélete miatt), Tóth Árpád verseit azért, mert tele van lélekkel, Kányádi Sándornak meg a gyerekverseit.:)
(Steven Saylor mellett) talán még megemlíthetném Conn Igguldent és Steven Pressfieldet.
Ők is elég valósághűen festik le az ókori világot.
Amúgy miért érdekel?
Költők közül: Ady (leginkább a kései költészete tetszik, kedvenc versem tőle a Párizsban járt az ősz), József Attila, Radnóti, Villon. Mind-mind nagy egyéniség volt, és le merték írni azt amit más nem.
Regények közöl magyar Hernádi Gyula művei. De a legjobb könyv, amit eddig olvastam Boris Vian: Öljünk meg minden roh@dékot, borzalmasan cinikus és humoros egyben. Ez az ember egy (őrült)zseni volt.
(nem értem, mért nem engedi normálisan elküldeni, ez egy könyv cím, akkor is ha trágár.. ehh)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!