Melyik manapság használt és elterjedt rövidítés irritál a legjobban?
LOL - hangos nevetést jelent.. valaki kérdezte
amit én utálok: wok, szercsi, puszcsiih, láwcsi, luww, szvsz :D
Amikor 1-1 betűket hagynak ki, az zavar. (naon, vok és társai)
Amikor betűszóvá rövidítenek, vagy csak 1-1 betűvé, vagy csak egy összetett szó egyik felét, azt még elfogadom, mert ha sietek, én is használom, illetve ezeket hivatalosan is használják (persze nyelvtanilag úgy használják ezeket is helyesen, hogy a rövidítés után pontot raknak). De ezek a betűkihagyások, amik hivatalosan nem elfogadottak és nem használatosak, értelmetlenek és indokolatlanok.
Az xd-t írta valaki, de az egy szmájli, csak nem így kell írni, hanem így-> xD Amit ha elforgatsz 90-fokkal, hogy az x legyen felül, akkor egy csukott szemmel hahotázó fejet kapsz (a south park rajzfilmben is így rajzolják meg a nagyon hahotázó arcokat), ez egy hangulatjel, mint ez-> :-)
A lol pedig egy angol kifejezés betűszóvá rövidítése, önmagában nem helytelen, csak átvettük külföldről. :-)
Nekem van egy lányismerősöm, általánosban volt osztálytársam, és masszívan használja ezeket a psszcsy-t, láwcssy-t, és társait.
Annyit kell tudni a csajról, hogy 3x járta a kilencediket, majd egyszer átment tizedikbe, de megint megbukott. Ekkor feladta a tanulást, és itt van 19 évesen 8 általánossal. Persze a bulizás, meg a dugás az megy neki.
(Ezt csak azért írtam le, hogy lehessen asszociálni azoknak az embereknek az értelmi szintjére, akik ezeket használják.
engem is a vok a legjobban
amúgy SZVSZ= SZERÉNY VÉLEMÉNYEM SZERINT nem pedig HOGY.....hát közöld az illetővel sz@rul használja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!