Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik manapság használt és...

Melyik manapság használt és elterjedt rövidítés irritál a legjobban?

Figyelt kérdés
Engem a naon, meik, a lol teljesen kikészít...
2009. okt. 4. 17:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%
kapcsi
2009. okt. 4. 19:15
 12/25 anonim ***** válasza:
78%

LOL - hangos nevetést jelent.. valaki kérdezte

amit én utálok: wok, szercsi, puszcsiih, láwcsi, luww, szvsz :D

2009. okt. 4. 19:18
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Amikor 1-1 betűket hagynak ki, az zavar. (naon, vok és társai)

Amikor betűszóvá rövidítenek, vagy csak 1-1 betűvé, vagy csak egy összetett szó egyik felét, azt még elfogadom, mert ha sietek, én is használom, illetve ezeket hivatalosan is használják (persze nyelvtanilag úgy használják ezeket is helyesen, hogy a rövidítés után pontot raknak). De ezek a betűkihagyások, amik hivatalosan nem elfogadottak és nem használatosak, értelmetlenek és indokolatlanok.

2009. okt. 4. 19:21
 14/25 anonim ***** válasza:
79%

Az xd-t írta valaki, de az egy szmájli, csak nem így kell írni, hanem így-> xD Amit ha elforgatsz 90-fokkal, hogy az x legyen felül, akkor egy csukott szemmel hahotázó fejet kapsz (a south park rajzfilmben is így rajzolják meg a nagyon hahotázó arcokat), ez egy hangulatjel, mint ez-> :-)

A lol pedig egy angol kifejezés betűszóvá rövidítése, önmagában nem helytelen, csak átvettük külföldről. :-)

2009. okt. 4. 19:25
 15/25 anonim ***** válasza:
87%

Nekem van egy lányismerősöm, általánosban volt osztálytársam, és masszívan használja ezeket a psszcsy-t, láwcssy-t, és társait.

Annyit kell tudni a csajról, hogy 3x járta a kilencediket, majd egyszer átment tizedikbe, de megint megbukott. Ekkor feladta a tanulást, és itt van 19 évesen 8 általánossal. Persze a bulizás, meg a dugás az megy neki.

(Ezt csak azért írtam le, hogy lehessen asszociálni azoknak az embereknek az értelmi szintjére, akik ezeket használják.

2009. okt. 4. 19:30
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
Írok csoporttársamnak SMS-t, hogy ekkor és ekkor találkozunk, erre ő vissza: minyá ott vok, vagy nem sokáa mek és stb. Még egy 14 éves plázacicától megérteném, de egy 23 éves NŐtől, borzalmasan idegesítő. De ezeken kívül az összes többi amit eddig felsoroltak.
2009. okt. 4. 19:30
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
Kapcsi, telcsi, szeri, puxxa
2009. okt. 4. 19:32
 18/25 anonim ***** válasza:
79%

engem is a vok a legjobban

amúgy SZVSZ= SZERÉNY VÉLEMÉNYEM SZERINT nem pedig HOGY.....hát közöld az illetővel sz@rul használja

2009. okt. 4. 19:34
 19/25 anonim ***** válasza:
83%
Az összes msn-es rövidítés, mondhatom jót tesz az amúgy is nulla helyesírásnak. De attól sokkal jobban kiakadok, ha valaki állandóan betűt téveszt és észre sem veszi. A J/LY probléma engem annyira nem irritál, végül is sok magyar sem tudja a különbséget sokszor. Nem véletlenül szivatják vele a népet középiskolás felvételin :)
2009. okt. 4. 20:16
 20/25 anonim ***** válasza:
59%
celeb
2009. okt. 4. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!