Mit jelent a korhatár feltüntetésénél az "AP" rövidítés?
Figyelt kérdés
Asszem korhatár nélküli megtekintést jelent, de miért AP a rövidítése?2009. jún. 7. 15:34
2/17 anonim válasza:
Talán "All People", bár az kicsit nem angolos... :D
3/17 anonim válasza:
........."Megfigyelhető, hogy nem minden magyar nyelvű csatorna használja a nagy, sárga karikákat, aminek sokan örülnek is, mert valamelyest javít a kép élvezhetőségén, ha nincs minden sarokban valami zavaró. Akad olyan tévé, mely egyáltalán nem foglalkozik ezzel, de olyan is van, mely a román rendszert alkalmazza. Utóbbira példa a Cool tévé, mely Romániából érkezik, így az ottani, diszkrétebb méretű jeleket biggyeszti a képernyő alsó sarkába, így az AP jelentése, hogy 12 éven aluli csak szülői felügyelettel nézheti, amúgy 15-ös karika is van, nem úgy, mint itthon. Kérdésünkre elmondták, hogy a csatorna egy időben a román és a magyar karikát is alkalmazta, de az ORTT jelezte, hogy ez konfúzióra ad okot, így maradt a román rendszer. Azóta az ORTT nem jelzett hibát, látszólag rendben van így.".......
4/17 anonim válasza:
Az AP a román 12-es karikát jelöli.
5/17 anonim válasza:
Nem tudok románul, de tudom, hogy nagyon hasonló a franciához és az olaszhoz, ahol a szülő vmi parent-szerű szó, gondolom ez a P.
Az A meg talán a franci avec (-val, -vel) rokona lehet.
Szóval akkor azt jelentheti, hogy szülőkkel.
6/17 anonim válasza:
Utolsó vagyok, utána néztem:
Románul szülő= parenti
7/17 anonim válasza:
Vagyis parinte, bocsánat.
A val-vel viszont cu, úgyhogy az nem jó:D
10/17 anonim válasza:
AP: Acordul părinţilor
Kb. annyit jelent, hogy a ,,szülők beleegyezésével".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!