Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez barátság? Vagy...

Szerintetek ez barátság? Vagy csak én viszonyulok túl érzékenyen ehhez a témához?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy a testbeszéd az többet mond ezer szónál. Kicsit gyerekesen fog hangzani első olvasásra, de engem mégis bánt a dolog, szóval szerintetek túlreagálom, vagy pedig tényleg ki vagyok közösítve valamilyen szinten ebből a társaságból?

Szóval hárman vagyunk barátok, 25 éves fiúk. Többször kellemetlenül érzem magam olyan szituációkban mint például:

1. Elmegyünk közösen vásárolni, ők ketten megállnak megnézni valamit, és pont úgy állnak, hogy egyikük mindig a hátát mutatja nekem, tehát nem enged be abba a kis félkörbe, ami a polc és köztük van. DE ha van ott még egy ember rajtam kívül (aki mondjuk csatlakozott egy vásárlás alkalmával a társaságunkhoz), akkor őt beengedik ebbe a körbe, és nekem ugyanúgy a hátukat mutatják.

2. Járkálunk a városban, vagy akárhol. Ők mennek ketten egymás mellett, én mögöttük mindig. Ha csatlakozik a negyedik srác, akkor annyira összehúzzák magukat a járdán, hogy hárman elférjenek, és meg újra mögöttük kullogok. Ha ne adj Isten egyikük véletlenül mellém kerülne pár másodperc után újból beáll az első sorba én meg követem őket mint egy kiskutya.

3. Múlt héten pl. autókiállításon voltunk hárman. Amikor egyikük leállt megnézni egy olyan autót ami tetszett neki, de nekünk nem, akkor bevártuk és együtt mentünk tovább. De amikor én álltam le megnézni egy autót akkor ők ketten mentek tovább mintha mi sem történt volna,sőt mire felnéztem már el is tűntek.

4. Ha elmegyünk valahova (így az autókiállításra is) az esetek 90%-ában én megyek autóval. De soha nem kérdik meg, hogy most mennyivel szálljanak be a benzinbe. Vagy ha nem is szállnak be, akkor legalább kompenzálnák azzal, hogy fizetik a kajámat, vagy hasonlók, de nem. Pont úgy érzem magam mintha a sofőrjük lennék, cipelem őket ide-oda, de az egyiknek sem tűnik fel, hogy a benzin nincs ingyen és azért én sem keresek annyira túl jól.

Köszönöm, hogy végigolvastátok és várom a véleményeket!

2013. máj. 19. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem viszonyulsz érzékenyen a témához, jól gondolod, ez nem barátság. Csak megtűrnek maguk mellett, ill. kihasználnak, hiszen szállítod őket ide-oda. Hagyni kéne ezeket a "barátokat".
2013. máj. 19. 17:17
 2/3 anonim ***** válasza:

A legdurvább dolog az a félkörbe be nem engedés. Arra még azt sem lehet mondani, hogy véletlenül, hanem direkt, tudatosan nem engedik be az embert. Olyan nincsen, hogy nincsenek tudatában annak, hogy ott vagy mögöttük.

Nálunk 9-kerben ezt úgy hívjuk, hogy szarba sem vevés. Nem adjuk meg neked a neked járó helyet a társaságon belül.

Az, hogy nem várnak meg, az lehet alapvető bunkóság, vagy éppen azért nem, mert nem beszéltél közben.

Amúgy mi tesztelni is szoktuk a másikat, hogy a másik hogyan viszonyul hozzánk. Társaságon belül (legalább 4 fő), hirtelen megállsz úgy hogy lássák és nekiállsz kötögetni a cipődet. Aki megáll, arra igazán számíthatsz, mert még ilyen kis dologban is törődik veled, ne kelljen loholnod utánuk.

Szakadj ki ebből a társaságból, hirtelen ne érj rá semmire, stb. És keress másokat.

Ez arra volt jó, hogy az itt szerzett tapasztalatokat fel tudod használni arra, hogy kiszűrd az ilyeneket társaságon belül, megelőzve azt, hogy kihasználjanak, és így tudsz magad mellé igaz barátokat szerezni.

2013. máj. 19. 17:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat és a megerősítést! Lépni fogok valamit ez ügyben mindenképpen. Ment a zöld kéz mindkettőtöknek.
2013. máj. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!